fbpx

Fővárosi mentőcsomag készül a turisztikai ágazatnak

A Főváros azt tervezi, hogy lehetőségeihez mérten segíteni fogja a turisztikai ágazatot, és a jövő heti közgyűlésre olyan előterjesztés készül, amelynek értelmében a turisztikai vállalkozások ingatlanbérleti díját 70 százalékkal, a teraszok után fizetendő díjat 90 százalékkal csökkentik szeptember és március között – írja a Népszava. A lap hozzáteszi, hogy egy csütörtöki háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes elmondta: a mentőcsomag csak a fővárosi területekre igaz.

A javaslat szerint a taxisok 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból, ami azonban több százmilliós bevételkiesést jelent a fővárosnak. A Budapesti Közlekedési Központ 17 milliárdos kompenzációt kap, a járvány miatti vesztesége ugyanis optimista becslés szerint 22 milliárd lehet az idén. A többi intézkedés pénzügyi hatását még nem számszerűsítették – írja a Népszava.

Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes a háttérbeszélgetésen azt is elmondta, hogy a főváros folytatja az idősotthonokban élők és az ott dolgozók tesztelését, szeptemberben a 2000 dolgozó közül 900 munkatárs PCR-tesztjét végezték el, míg a bent lakók esetében 1600-at. Ebből 21 lett pozitív, a szükséges intézkedéseket megtették. A főváros további 20 ezer PCR teszt beszerzését tervezi, az előző csaknem 20 ezres készletből ugyanis alig 5000 maradt, márpedig a hajléktalanellátók és az idősotthonok tesztelését két hetente megismételnék.

A főváros azt is szeretné, ha a kormányzat lehetővé tenné, hogy az önkormányzati testületi üléseken a karanténban lévő tagok is részt vehessenek virtuálisan, illetve szavazhassanak az előterjesztésekről. A Fővárosi Közgyűlésnek jelenleg két tagja – a X. és a XXIII. kerületi polgármester – van karanténban.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek