Így búcsúztatták a Színművészetit diákok és művészek – GALÉRIA és VIDEÓ

Az idén 155 éves Színház- és Filmművészeti Egyetemet több mint ezer ember búcsúztatta hétfőn este a Vas utcai épülete előtt. Az eseményen diákok és tanárok egyaránt felszólaltak, akik az állami fenntartástól búcsúztatták az intézményt, ami szeptember 1-től alapítványi kézbe kerül. Galéria.

Frissítés:

Az egyetem bejáratát azóta a diákok elbarikádozták, az épületben mintegy kétszáz-kétszázötvenen táboroztak le, valamint további oktatók mondtak fel.

A Magyar Hang azt írja az épület lezárása kapcsán: amennyiben erre panasz érkezik, felmerülhet, hogy a hallgatók birtokháborítást követnek el, erről az illetékes önkormányzatnak kell döntenie. A lap arra hívja fel a figyelmet: a Pikó András vezette, ellenzéki többségű józsefvárosi önkormányzatnak a törvény értelmében 15 nap áll rendelkezésére, hogy elbírálja az esetet. Ez azt jelenti, hogy a blokádot emelt diákoknak várhatóan két hétig maradhatnak az épületben. A Magyar Hang úgy tudja: a tüntetőkhöz máris több felajánlás érkezett, étel és ital ellátásukat már szervezik.

Frissítés (2020. szeptember 1. 15:40)

Az SZFE hallgatói hétfőn délután felolvasták nyilatkozatukat és tájékoztatták a sajtót a tiltakozásuk folytatásáról.

A demonstráción több, mint ezer ember vett részt.

Az eseményen valódi utcabál hangulat alakult ki. A Csaknekedkislány számai alatt az első sorok tánctérré változtak.