fbpx

Kormányinfó: Elmaradnak a fesztiválok, de segítséget kapnak a zenei élet képviselői

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette: a járványkészültség továbbra is fennáll, ám szigorítások egyelőre nem várhatóak. Emellett azt is elmondta, hogy augusztus 15-e után sem lehet fesztiválokat tartani idehaza, a zenei szakmát viszont egy több mint 5 milliárd forintos csomaggal fogják támogatni.

Gulyás Gergely elmondta, Magyarország azok közé az országok közé tartozik, akik a járvány első hullámát kiválóan kezelték, ám ez csak részsiker, hiszen látni a szomszédos országok esetszámain, közeledik a második hullám. A miniszter szerint Magyarországon jelenleg stagnál a napi fertőzések száma, ezért a jelenlegi szabályokon nem fognak változtatni, a szeptember 1-től kezdődő tanévet is szokványos tanrendben igyekeznek megkezdeni.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter továbbá azt is bejelentette, hogy a zenés, táncos rendezvények esetében az 500 fő feletti eseményeket – fesztiválokat – augusztus 15-e után is tiltani fogják. A kormány a zenei szakmát 5,3 milliárd forinttal kívánja támogatni, amelynek keretében garázskoncert-sorozatot fognak szervezni. Az eseményekről mindenki számára elérhető felvételeket fognak közzétenni, ami által az előadóknak és a technikai dolgozóknak is lesz lehetőségük dolgozni. A sorozat koordinációját a Magyar Turisztikai Ügynökség fogja vezetni, amelyről néhány napon belül bővebb további tájékoztatást ígértek. Az 5,3 milliárdos csomagból a cigányzenei élet résztvevői elkülönített összeget, 800 millió forintot kaphatnak majd.

Az elmúlt hetekben a Magyar Posta dolgozói magasabb fizetést követeltek. Gulyás Gergely ennek kapcsán elmondta, a Magyar Posta veszteséges, ezért az Európai Bizottsághoz kell fordulniuk, hogy fizetésemelést tudjanak eszközölni. A miniszter hozzátette: a szakszervezetekkel meg fognak egyezni.

A kormány emellett döntött a Hajógyári-sziget sorsáról is. Gulyás Gergely aláhúzta: semmilyen beruházást nem fognak támogatni a szigeten, a Fővárosi és helyi önkormányzatok, valamint a környezetvédők döntését tudomásul veszik, így az építendő kajak-kenu központnak is új helyszínt fognak keresni, ami nagy eséllyel a Velencei-tó lesz. Gulyás Gergely emellett azt is bejelentette, hogy a Groupama Aréna szomszédságában épülő kézilabda-csarnokot Ferencváros tulajdonába adja a kormány.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek