fbpx

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A csütörtöki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, augusztus 15-e után sem fogják engedélyezni az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvények megtartását.

Ezzel a döntéssel úgy tűnik, hogy a koronavírus-járvány egyik legnagyobb áldozatává vált a hazai könnyűzenei ipar. A járványhelyzet miatt elrendelt korlátozások a zenészek mellett a háttérmunkások, a koncerthelyszínek és a fesztiválszervezők helyzetét is nagyban megnehezíti, amin némileg javíthat majd a kormány 5,3 milliárd forintos támogatása.

Így most rengeteg kérdéssel kell szembenéznie a hazai zeneiparnak: hogyan pótolhatóak a kieső bevételek, át fogja-e teljesen rajzolni a járványhelyzet a zenefogyasztási és szórakozási szokásokat. A téma kapcsán a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk a koronavírus-járvány utáni egyik első, akváriumos koncertjük előtt.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.