fbpx

Az Index visszakérte a főszerkesztőjét, de határozott nemmel válaszoltak a szerkesztőségnek

Azután, hogy szerdán kiderült, eltávolították az Index főszerkesztői székéből Dull Szabolcsot, csütörtökön többen felmondtak a lap újságírói közül – értesült elsőként a 24.hu.

A hírportál elérte Dezső Andrást, az elsőként távozók egyikét, aki nem cáfolta, hogy beadta felmondását, de nem kívánt nyilatkozni az ügyről. A 24.hu-nak Miklósi Gábor szerkesztő is megerősítette a távozását, illetve a portál információi szerint Szalai Bálint a gazdaság rovat újságírója is a távozók közt van. Tovább a Népszava úgy tudja: Janecskó Kata újságíró is felmondott.

„Bodolai László távozott a szerkesztőség épületéből. Több más újságíró is felmondási papírral ment Bodolai irodájába, de őt már nem találták ott”írta meg a 444.hu. Facebook-bejegyzése alapján távozik a kultúrarovat vezetője, Zsuppán András is. „Egy hétfőn kezdődő szabadsággal véget ér a kultrovatvezetői munkám az Indexben. Ami ma történt, egyrészt minden további nélkül elkerülhető, másrészt fatálisan elkerülhetetlen volt, és az Index végét jelenti” – fogalmazott a 24.h szerint a közösségi oldalán. A poszt egyébként vagy nem nyilvános, vagy már nem elérhető. Szerdán a Media1 úgy értesült, hogy több mint 40-en tervezik a felmondásukat az Indexnél.

Az Index szolgálati közleményében az áll:

Az Index szerkesztősége a július 23-i szóbeli tárgyalás után írásban is kérte Bodolai Lászlót, az Index Zrt.-t tulajdonló alapítvány vezetőjét, hogy – mint munkáltató – az elbocsátott főszerkesztőt, Dull Szabolcsot helyezze vissza pozíciójába. A szerkesztőség kérése az volt, hogy Bodolai László mielőbb válaszoljon írásban. A szóbeli tárgyaláson Bodolai határozott nemmel felelt erre a kérésre, majd ezt később írásban is megerősítette, mint közölte, Dull Szabolcs főszerkesztőt nem áll módjában visszavenni. “A bizalomvesztés olyan mély iránta, vele szemben, hogy nem tudok vele semmilyen módon együtt dolgozni.” – írta.

A Momentum tüntetést szervez az Index-ügy miatt: 2020. július 24-én pénteken, 18:00-kor a Kolosy térre hívja mindazokat, „akik nem hallgatnak”, és „akik kiállnak a szabad sajtó és egy szabad ország mellett”.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Greenpeace levélküldő kampányt indít Orbán Viktornak

A szervezet azt várja a miniszterelnöktől, hogy „ne halogassa tovább” az érdemi klímavédelmi intézkedések megtételét itthon.