fbpx

Megszüntetik az Index főszerkesztőjének lapigazgatósági tagságát

Egy hétfő délelőtti rendkívüli állománygyűlésen az Index szerkesztőségét arról tájékoztatták, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszüntetik, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői pozícióját azonban megtarthatja – tudta meg a 444.hu.

A hírportál azt írja: az Index.hu Zrt.-t tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány (MFA) kuratóriumi elnöke, Bodolai László hétfőn tájékoztatta az újságírókat az elmúlt napok eseményei nyomán kialakult helyzetről. A szerkesztőségi ülés előzménye, hogy vasárnap az Index egységesen tiltakozott a cég igazgatósága elé került javaslat miatt, ami átalakította volna a lap működését, és külső cégekbe szervezte volna ki a rovatokat. Az Index függetlenségét jelző mutatót is átállították „veszélyben”-re.

Bodolai László egyébként a Media1-nek azt nyilatkozta: félrevezették az Indexet, és valójában nincs veszélyben a szerkesztőség.

A hétfői rendkívüli állománygyűlésen Bodolai László csillapítani próbálta a feszültségeket, és közölte: az átalakításra tett javaslatot nem tárgyalja végül az igazgatóság. Azt is bejelentette, hogy Dull Szabolcs főszerkesztő igazgatósági tagságát megszünteti, mert belső döntéseket vitt a nyilvánosság elé. A főszerkesztői posztról nem mentette fel. A 444.hu úgy tudja: az állománygyűlésen jelenlévők abban maradtak, hogy a szerkesztőség vezetése kidolgozza, hogy milyen garanciák mellett állítanák vissza a függetlenségi barométert.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.