fbpx

Megszavazta a parlament a veszélyhelyzet megszüntetését

192 igen szavazat mellett ellenszavazat nélkül szavazta meg az Országgyűlés a veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslatot kedden. Ezt követően arról is döntöttek, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követően milyen átmeneti szabályok maradjanak érvényben a járványveszély miatt.

Bővítették továbbá az egészségügyi válsághelyzet jogintézményét, valamint bevezették a különleges gazdasági övezeteket is.

Az egészségügyi válsághelyzet jogintézmény lényege, hogy egy esetleges második járványhullám esetén ne kelljen az alkotmány szerinti különleges jogrendet hirdetnie a kormánynak ahhoz hogy különleges jogköreivel élhessen.

Ennek értelmében többek közt rendelettel korlátozhatná az üzletek működését, azok nyitva tartását vagy az emberek személyes érintkezését, de kijárási tilalmat- vagy korlátozást nem vezethetnének be. Az egészségügyi válsághelyzet alapvetően hat hónapra szólna, de ha tovább fennállnak a törvényi feltételei, akkor a kormány ezt meghosszabbíthatná.

A különleges gazdasági övezetek létrehozásról is szavaztak ma. Ennek értelmében a kormány az ötmilliárd forintnál nagyobb értékű beruházásokat kormányrendelettel a megyei közgyűlések hatáskörébe vonhatja – erre már volt példa Göd esetében.

Elvették a Samsung-gyárat Gödtől, milliárdos bevételtől esik el a település – Jövő TV

Múlt pénteken jelent meg egy kormányrendelet, amely értelmében nem szedhet iparűzési adót a Samsung-gyártól Göd városa. A hétharminc vendége Balogh Csaba, a település momentumos polgármestere.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.