fbpx

Szilágyi György nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek az autósok érdekében

A Jobbik alelnöke és országgyűlési képviselője nyílt levelet írt Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének. „Autós vagyok, nem bűnöző” – fogalmazott Szilágyi György, aki szerint a főváros lassan mégis bűnözőként kezeli az autósakat. A jobbikos politikus arról írt, érti, hogy a klímavédelem és az élhető Budapest hangoztatása „trendi”, ugyanakkor „nem lehetne olyan megoldást találni, ami a másik felet is figyelembe veszi, nem csak a bringásokat?” – teszi fel a kérdést Szilágyi György.

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

Először is engedje meg, hogy sok sikert kívánjak a munkájához, sok erőt az önt érő kormányzati támadások elviseléséhez, és sok bölcsességet a főváros előtt álló számtalan tennivaló végigviteléhez.

Szeretném leszögezni, hogy nem mint ellenzéki országgyűlési képviselő, hanem mint fővárosi lakos írok Önnek. Azoknak a nevében szántam rá magamat a levél megfogalmazására, akik lassan már a legsúlyosabb bűnök elkövetőivel kerülnek egy kalapba, akiktől ma szinte politikai divat lett elhatárolódni, akiknek az igazságát a sajtómegtorlástól tartva már senki sem meri felvállalni. Akik a főváros leginkább kirekesztett, legjobban megbélyegzett társadalmi rétege lettek. Ők pedig az autóvezetők.

Minden tiszteletem a környezetvédőké, minden tiszteletem a bicikliseké. Én is óvom a Földet, és imádok két keréken közlekedni. De emellett – Isten bocsássa meg! – autóba is ülök. Elviszem a lányaimat iskolába, edzésre, és autó nélkül nem tudnám ellátni számtalan egyéb hivatalos és családfői kötelességemet. Erőt gyűjtöttem ezért, és kimondom hát azt a provokatív mondatot, amit ma a fővárosban csak suttogva lehet: autós vagyok, nem bűnöző.

A főváros lassan mégis így kezel bennünket. Értem én, hogy klímavédelem, értem én, hogy élhető Budapest, értem én, hogy most ez a trendi, mindent értek. De nem lehetne olyan megoldást találni, ami a másik felet is figyelembe veszi, nem csak a bringásokat?

Tisztelt Főpolgármester Úr! Önre nagyon sok biciklis szavazott, és nagyon sok autós is. De ez egy hamis törésvonal. Miért nem szeretne mindkét félnek a főpolgármestere lenni? Miért van az, hogy vagy-vagy helyzetet kell provokálni? Legyen minél több bicikliút, támogatom. De ne szívassunk már meg vele tisztességes állampolgárokat. Akik a volán mögé ülnek, nem mind klímatagadó, műanyag-fetisiszta, esőerdőirtó, bálnagyilkos környezetrombolók, hanem emberek, akik iskolába viszik a gyermeküket (most ugyan épp nem, de normál helyzetben igen), orvoshoz a szeretteiket, munkába sietnek, bevásárolnak a családnak és így tovább. Élnek. És azt szeretnék, ha élni hagynák őket.

Két dolgot kérek, Főpolgármester Úr! Jöjjön el velem egy órára, hogy az autómmal körbevihessem Budapest néhány pontján. A városban, amit Ön vezet. Tanulságos lesz, megígérem. Másrészt pedig, hogy találjunk olyan megoldást, ami nem úgy védi a környezetet, hogy tönkreteszi nagyon sok budapesti autós életét.

Konstruktivitásában és bölcsességében bízva:

Szilágyi György”

Az eredeti bejegyzés Szilágyi György Facebook-oldalán olvasható el:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.