fbpx

Rémhírterjesztés miatt indult nyomozás az MSZP mentős videója miatt

Korózs Lajos, MSZP-s képviselő, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke vasárnap tett közzé egy videót közösségi oldalán, valamint a párt központi oldalán is – amelyet azóta már eltávolítottak -, melyben a kórházkiürítések áldozatairól beszélt egy magát mentősnek beállító nő. Németh Athina a videóban arról beszélt, hogy a kórházkiürítés idején tíz hazaküldött betegből tíz nap alatt kilencen meghaltak. Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hétfőn reagált a videóban elhangzottakra, azt írták: a nőnek nincs semmi köze az OMSZ-hez, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ezután kedden bejelentette, hogy az MSZP által készített videó nyomán rémhírterjesztés miatt feljelentést tesznek. Az Index információi szerint meg is indult a nyomozás rémhírterjesztés gyanújával, amely nyomozást a Készenléti Rendőrség Kerületi Nyomozó Iroda fogja végezni. A lapnak azon kérdésére, hogy hivatalból vagy feljelentés útján indították meg a nyomozást, az ORFK nem válaszolt.

A témáról a Pálya szélén című podcastunkban hosszabban is beszéltünk:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Mit kezdenek a nemzeti konzultációs ívekkel a budapestiek?

A járvány ellenére újabb Nemzeti Konzultációt indított a kormány, amelyben Soros György tervéről, és a járvány elleni védekezésről is kikérik a magyarok véleményét. Erről kérdeztük az utca emberét.

Ha kell, újra tüntetni fognak a tatai Öreg-tó beépítése ellen

Sok százan tüntettek szombat délután Tatán az Öreg-tó partjára tervezett 120 szobás luxusszálloda beruházása ellen. A szervezők szerint a résztvevők száma meghaladta a 2000 főt is.

Legújabb podcastünk

audio

Kaleta-ügy, ki újítja fel a Lánchidat, ellenzéki szakadás Gödön

A Jövő TV Pálya szélén című aktuálpolitikai podcast legújabb adásában Nótin Tamás, a Jövő TV főszerkesztőjének felvetéseire Kovács János, a Jövő TV politikai elemzője és Deák Dániel, a XXI. századi Intézet vezető elemzője vették górcső alá az elmúlt időszak legfontosabb közéleti történéseit.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,050lájkolóTetszik
672követőkövető
39követőkövető
1,573feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

A Jobbik nyilvános pedofilregiszter létrehozását javasolja

Ander Balázs arról beszélt, hogy egyetlen egy könnycseppet sem hullajtott volna senki sem, ha Kaleta Gábort nem hozzák haza. Kövér László szerint a jobbikos politikus felszólalásának stílusa lehetett volna kicsit emelkedettebb és tisztességesebb.