Reflektorban

video

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.
video

Vona Gábor szerint a fake news a 21. század legnagyobb problémája

A Második Reformkor Alapítvány alapítójával a „fake-ek és ellensúlyok” című törvényjavaslatáról beszélgettünk, de röviden reagált a Jobbikon belüli konfliktusokra is.
video

A kormány járványügyi intézkedései csökkentették az önkormányzatok jogait

A Régiók Európai Bizottságának jobbikos tagja szerint azok a magyarországi tendenciák, amelyek az önkormányzatok esetében tapasztalhatóak, nagyon rossz irányba visznek.
video

Soproni Tamás: “Ne szívassák, hagyják működni az önkormányzatokat”

A terézvárosi polgármester színvallásra kényszerítené a fideszes képviselőket. A Jövő TV Reflektorban című műsorában arról is beszélt, hogy mi véleménye a Deák téri gyilkosságokat követő megemlékezésekről.
video

Ha Pintér Sándor talpra állítaná az egészségügyet, azt a DK üdvözölné

A Demokratikus Koalíció egészségügyi szakpolitikusa szerint Magyarország felkészült a járvány második hullámára, hozzátette: "az embereknek ugyanis sokkal több eszük van, mint a kormánynak".
video

Varga-Damm Andrea nem adja vissza a mandátumát

A képviselőnő nem kívánja cserben hagyni sem a Jobbik közösségét, sem az őket támogató polgárokat.
video

Csárdi Antal keményen beleszállt Kocsis Mátéba az ellenzéki kerületeket ért elvonások miatt

Csárdi Antal a Jövő TV Reflektorban című műsorában úgy fogalmazott: "Egy olyan gazdasági helyzetben, amikor emberek százezrei mennek tönkre egyik napról a másikra, akkor nem a kézilabdára és a focira kell költeni."
video

Tíz éve alakult az első kétharmados Orbán-kormány – vendég: Schiffer András

Tíz évvel ezelőtt ezen a napon tartotta alakuló ülését az Országgyűlés, amelyben Orbán Viktor először szerzett kétharmadot és amelybe először jutott be az LMP és a Jobbik is. Az elmúlt tíz év eseményeiről és az ebből fakadó lehetséges jövőről beszélgetünk 19 órától a Reflektorban Extra kiadásában Schiffer Andrással, az LMP egykori politikusával.

Kiemelt cikkek

Demkó Attila, a Máglyatűz és a Napról napra Trianon könyvek szerzője szerint az Európai Unió csak enyhítette a trianoni tüneteket, a megoldás a Kárpát-medencében van, ugyanakkor a döntés nem a mi oldalunkon van, csak arról dönthetünk, hogy elfogadjuk-e a kinyújtott kezet, ha van, és arról, hogy nem hazudunk magunknak saját történelmünkről, túl rózsaszín vagy túl fekete képet festve.
Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes szerint rajtunk múlik, hogy Trianon veszteségét fokozni akarjuk-e, vagy a sérelmi nacionalizmus önsajnálata helyett a most élők iránti kíváncsisággal és felelősséggel fordulunk egymás felé a határainkon belül és a határainkon kívül egyaránt.

További hírek

A szlovák miniszterelnök bocsánatot kért a felvidéki magyaroktól

Igor Matovic a Facebook-oldalán azt is írta: „nem vagyunk ellenségek, közeli testvérek vagyunk, bár anyáink más nyelven tanítottak minket beszélni”.

Közös cikkben sürget okos klímapolitikát a német, a svájci és az osztrák államfő

A környezetvédelmi világnap alkalmából Frank-Walter Steinmeier német, Simonetta Sommaruga svájci és Alexander Van der Bellen osztrák államfő közös véleménycikket írt a Frankfurter Allgemeine Zeitungba.

Karácsony Gergely: “Nem kérünk a kormány Budapest-adójából!”

A főpolgármester nem akar asszisztálni ahhoz a hazugsághoz, mintha a kormány Budapest fejlesztésében lenne érdekelt.