Videók

video

Demkó Attila: Trianon nem történelem, hanem a jelen

A biztonságpolitikai szakértő, író szerint a történelmi sérelmeken felül lehet emelkedni, de ehhez „mindenkinek el kell végeznie a munkát”, vagyis mindenkinek őszintén szembe kell néznie a saját múltjával.
video

100 év után sem tudunk méltó módon megemlékezni Trianonról?

A trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója alkalmából tartottak ülést ma az Országgyűlésben, amelyen Demokratikus Koalíció kivételével minden párt részt vett. Az ellenzéki képviselőket kérdezzük az emlékülés kapcsán.
video

Vona Gábor szerint a fake news a 21. század legnagyobb problémája

A Második Reformkor Alapítvány alapítójával a „fake-ek és ellensúlyok” című törvényjavaslatáról beszélgettünk, de röviden reagált a Jobbikon belüli konfliktusokra is.
video

Megkérdeztük, mit szól az ellenzék a Deák téren történtekhez

Bár a rendőrség nem engedélyezte, mégis megemlékezést tartottak szervezett szurkolói csoportok és a Mi Hazánk Mozgalom politikusai a Deák téren történt késelés miatt. A tüntetőkkel szemben egyetlen eljárást sem indult. Mit szólnak ehhez az ellenzéki képviselők? Megkérdeztük!
video

Mit jelent Trianon a mai magyarságnak?

Június 4-én lesz a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója, amivel Magyarország területének mintegy kétharmadát csatolták el. Az utca emberét kérdeztük arról, mit jelent napjainkban a magyar embereknek a történelmi esemény.
video

A kormány járványügyi intézkedései csökkentették az önkormányzatok jogait

A Régiók Európai Bizottságának jobbikos tagja szerint azok a magyarországi tendenciák, amelyek az önkormányzatok esetében tapasztalhatóak, nagyon rossz irányba visznek.
video

Soproni Tamás: “Ne szívassák, hagyják működni az önkormányzatokat”

A terézvárosi polgármester színvallásra kényszerítené a fideszes képviselőket. A Jövő TV Reflektorban című műsorában arról is beszélt, hogy mi véleménye a Deák téri gyilkosságokat követő megemlékezésekről.
video

Felszabadult a főváros: hogyan érzik magukat a budapestiek?

Több mint két hónap után a fővárosban is enyhítettek a kijárási korlátozásokon. Az utca emberét kérdeztük arról, hogyan élte meg ezt az időszakot.

Kiemelt cikkek

Demkó Attila, a Máglyatűz és a Napról napra Trianon könyvek szerzője szerint az Európai Unió csak enyhítette a trianoni tüneteket, a megoldás a Kárpát-medencében van, ugyanakkor a döntés nem a mi oldalunkon van, csak arról dönthetünk, hogy elfogadjuk-e a kinyújtott kezet, ha van, és arról, hogy nem hazudunk magunknak saját történelmünkről, túl rózsaszín vagy túl fekete képet festve.
Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes szerint rajtunk múlik, hogy Trianon veszteségét fokozni akarjuk-e, vagy a sérelmi nacionalizmus önsajnálata helyett a most élők iránti kíváncsisággal és felelősséggel fordulunk egymás felé a határainkon belül és a határainkon kívül egyaránt.

További hírek

Színház- és Filmművészeti Egyetem: visszautasítjuk a feltételezést, hogy nem tekintjük értéknek a nemzeti identitást

Az egyetem vezetősége nyílt levelet közölt minden parlamenti képviselő számára a Facebookon.

A szlovák miniszterelnök bocsánatot kért a felvidéki magyaroktól

Igor Matovic a Facebook-oldalán azt is írta: „nem vagyunk ellenségek, közeli testvérek vagyunk, bár anyáink más nyelven tanítottak minket beszélni”.

Közös cikkben sürget okos klímapolitikát a német, a svájci és az osztrák államfő

A környezetvédelmi világnap alkalmából Frank-Walter Steinmeier német, Simonetta Sommaruga svájci és Alexander Van der Bellen osztrák államfő közös véleménycikket írt a Frankfurter Allgemeine Zeitungba.