fbpx

Vélemény

Trianon száz éve: Az összefogás az egyetlen járható út

Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti képviselője szerint Európában a valódi, tartalmas autonómiának van helye, amely a polgárokkal egyetértésben, demokratikusan szerveződik.

Trianon: Károlyi, Kun vagy Tisza?

Demkó Attila, a Máglyatűz és a Napról napra Trianon könyvek szerzője szerint az Európai Unió csak enyhítette a trianoni tüneteket, a megoldás a Kárpát-medencében van, ugyanakkor a döntés nem a mi oldalunkon van, csak arról dönthetünk, hogy elfogadjuk-e a kinyújtott kezet, ha van, és arról, hogy nem hazudunk magunknak saját történelmünkről, túl rózsaszín vagy túl fekete képet festve.

Egy évfordulóra

Kerpel-Fronius Gábor momentumos főpolgármester-helyettes szerint rajtunk múlik, hogy Trianon veszteségét fokozni akarjuk-e, vagy a sérelmi nacionalizmus önsajnálata helyett a most élők iránti kíváncsisággal és felelősséggel fordulunk egymás felé a határainkon belül és a határainkon kívül egyaránt.

Trianont nem lehet meghaladni: inkább tanulni kéne belőle

Bencsik János független országgyűlési képviselő szerint egy realitásokkal számot vető, okos diplomácia- és kultúrpolitika lenne a „jó” válasz Trianonra.

A nap kérdése: kinek kéne még kilépnie a pártjából?

Ahogy arról már írtunk, Botka László hétfőn otthagyta az MSZP-t, ma pedig Vona Gábor lépett ki a Jobbikból.

Kiemelt cikkek

Érdemes sorra venni azokat a tényezőket, amelyek miatt a Kaleta-ügy nem válhat a pártpreferenciákat átrendező közéleti botránnyá. Elemzés.
video
Körülbelül 100-150 fő tüntetett csütörtök kora este a Markó utcában a Pesti Központi Kerületi Bíróság épülete előtt a pedofíliát büntető törvény szigorításáért. Az eseményt civilek szervezték, de a demonstráció apropóját Kaleta Gábor ügye adta. Videóriport.

További hírek

Szabó Tímea: Nem tagadják a Hajógyári-sziget lerombolásának tervét

A Párbeszéd frakcióvezetője hétfői parlamenti felszólalásában szembesítette a kormányt: „a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik, Csányik által uralt Orbán-gyarmat az óbudai Hajógyári-szigetet is ledózerolná.”

Szoros küzdelemben Andrej Duda nyerte a lengyel elnökválasztást

Rafal Trazkowski - a lengyel Karácsony Gergely - az ellenzék jelöltjeként nem tudta legyőzni a regnáló elnököt, az illiberális kormányzópárt jelöltjét, Andrzej Dudát.

Augusztus 15-e után is elmaradhatnak a tömegrendezvények

A környező országokban már megindult a koronavírus-járvány második hulláma, itthon is erre készülnek, ezért újra szigorítások jöhetnek.