Külföld

Már házas férfiakat is szentelhetnek pappá

Az elmúlt hetekben számtalan újításról állapodott meg az amazonasi szinódus, melyet a Vatikánban tartottak Ferenc pápa részvételével. A záródokumentumban elfogadottak azonban egyelőre...

Trump bejelentette, megölték az Iszlám Állam vezetőjét

Az amerikai elnök szerint Al-Bagdadi úgy halt meg, mint egy gyáva kutya.

Felrobbantotta az internetet az észak-ír abortusztörvény – de mi van mögötte?

Sok téves információ kering az interneten a most elfogadott észak-ír abortusztörvény körül. Elmagyarázzuk miről is van szó valójában.

Hajszálon múlt, de megválasztották Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökének

Szoros volt, de meglett. 383 igen, 327 nem, 22 tartózkodás és egy érvénytelen szavazat mellett Ursula von der Leyen...

A Fidesz, a DK és a Momentum EP-képviselői is megszavazzák Ursula von der Leyent

Széleskörű koalíció alakult ki ma estére az Európai Bizottság elnöki posztjára pályázó Ursula von der Leyen körül. Nagy valószínűség...

Kedden vitáznak és szavaznak Ursula von der Leyen jelöltségéről

Amennyiben az EP-képviselők holnap 18.00 órakor megszavazzák, Ursula von der Leyen lesz az Európai Bizottság új elnöke a következő öt évben.

Megalakult az Európai Parlament, elindult a kilencedik ciklus

Kedden 10 órakor az alakuló üléssel Strasbourgban elkezdődött az Európai Parlament kilencedik törvényhozási ciklusa. Ma ült össze az Európai...

Elstartolt a műanyagmentes hónap

A kezdeményezés célja, hogy egy hónapon keresztül kerüljük az egyszer használatos műanyagok vásárlását. Ma rajtolt el a Műanyagmentes Július...

Kiemelt cikkek

A Minisztérium szerint semmi probléma nem történt a képviselők látogatása során, az épületet őrző cég másnapra mégis felmentette a munkavégzés alól a portásokat.
Szerintük ugyanis szakmai vitát kell folytatni a fiatalok ügyében, amely azután robbant ki, hogy kiderült, egy diploma nélküli egyetemistát neveznének ki ifjúságpolitikáért felelős helyettes államtitkárnak.
Öt népszavazási kérdést nyújtott be ma a klímavédelem kapcsán az LMP. A párt társelnöke kijelentette: nincs idő arra várni, hogy Orbán Viktor eldöntse, a klímaváltozás olyan dolog-e, amivel foglalkoznia kell a magyar kormánynak.

További hírek

Orbán Viktor nem ment el klímavészhelyzetről szóló bizottsági ülésre

Bár korábban még azt mondta, kíváncsi arra, hogy a főváros milyen konkrét intézkedéseket hajt végre a klímavédelem ügyében, de az erről szóló bizottsági ülésen mégsem jelent meg.

Zsidózás, eltitkolt konzultáció és Karácsony stadionja

A Versus legutóbbi adásában Ungár Péterrel, az LMP országgyűlési képviselőjével és Huth Gergellyel, a Pesti Srácok főszerkesztőjével beszéltük át az elmúlt hét legfontosabb közéleti témáit.

Megszűnés szélére került a Szabad Pécs, anyagi gondok miatt felfüggeszti működését a független vidéki hírportál

Ha nem találnak rövid időn belül rendszeres támogatókat a lap működéséhez, akár végleg bezárhat a népszerű független vidéki hírportál.