fbpx

Külföld

Túszdrámát idéző videófelvételek láttak napvilágot a belarusz ellenzék vezetőjéről

Vasárnap este országszerte tüntetések és zavargások törtek ki Belorussziában, az ellenzéki kihívónak, Szvjatlana Cihanouszkajanak pedig hétfőn nyoma veszett.

Szoros küzdelemben Andrej Duda nyerte a lengyel elnökválasztást

Rafal Trazkowski - a lengyel Karácsony Gergely - az ellenzék jelöltjeként nem tudta legyőzni a regnáló elnököt, az illiberális kormányzópárt jelöltjét, Andrzej Dudát.

Cseh Katalin: A rasszizmus és a rendőri túlkapások ügyében nem maradhat csendben az EU

A Momentum európai parlamenti képviselője múlt héten telefonbeszélgetést kezdeményezett David B. Cornstein amerikai nagykövettel.

Elutasította a román képviselőház, hogy március 15. a romániai magyarság hivatalos ünnepe legyen

A magyarlakta települések, önkormányzatok és intézmények saját költségvetésükből támogatták volna a március 15-i ünnepségek megrendezését.

Brüsszelben is zárójelbe tette a járvány elleni védekezést a Black Lives Matter tüntetés

A vasárnapi tízezres tüntetés békésen indult, majd erőszakos összecsapásokba és fosztogatásokba torkollt. A résztvevő tüntetőktől azt várnák, hogy a koronavírus-járvány miatt 15 napig távolságot tartsanak.

Közös cikkben sürget okos klímapolitikát a német, a svájci és az osztrák államfő

A környezetvédelmi világnap alkalmából Frank-Walter Steinmeier német, Simonetta Sommaruga svájci és Alexander Van der Bellen osztrák államfő közös véleménycikket írt a Frankfurter Allgemeine Zeitungba.

Kíméletlen, de reménykeltő tanúvallomást jelentet meg a klímaválságról David Attenborough

A 94 éves természettudós új könyvében szó lesz a pályájáról, a természet dokumentálásáról, személyes megfigyeléseiről a bolygó környezetének és biodiverzitásának hanyatlásáról, valamint a lehetséges megoldásokról is.

Az Európai Parlament 2000 milliárd eurós helyreállítási csomagot javasol

Az állásfoglalásban felszólítják az Európai Bizottságot, hogy "tartózkodjon a pénzügyi bűvészkedéstől, a félrevezető adatok prezentálásától, valamint a kétségbe vonható multiplikátor hatások használatától"

Kiemelt cikkek

video
A független országgyűlési képviselő szerint nem csak a most ismert ellenzéki pártoknak van belépőjegyük a 2022-es választásra. A Jövő TV Reflektorban című műsorában elmondta, hogy miért indít új politikai mozgalmat, és azzal mi a célja.
audio
A Jövő TV Komment című podcastjének ötödik epizódjában a Belarusz választásról, az azt követő eseményekről, illetve azok következményeiről beszélgettünk Stier Gábor külpolitikai újságíróval, a #moszkvater alapító-főszerkesztőjével, a Demokrata és a Magyar Hang hetilapok külpolitikai szakújságírójával.
Megmutatjuk, mennyiben is került egy éjszaka a Balatonnál, illetve azon belül is hol tudunk a legolcsóbban nyaralni.

További hírek

A terézvárosi önkormányzat példát akar mutatni, kitűzték a szivárványos zászlót

Soproni Tamás polgármester bejelentette: szeptembertől az önkormányzat 50 ezer forint értékű jegyescsomagját az élettársi viszonyukat bejegyezni kívánó azonos nemű párok is megkapják.

Aki nem hord maszkot, azt leszállíthatják a BKK járatairól

A maszk használatát elsősorban az ellenőrök, valamint a metróbejáratoknál lévő utaskoordinátorok ellenőrzik.

Donáth Anna egy olyan világban hisz, amelyben méltatni kell a Pride-ot

A Momentum EP-képviselője úgy véli, miközben az idei év első felében tényleg mindenki mindent „otthon, a négy fal között” csinált, nem nőtt a tolerancia a kormánypárt környékén.