fbpx

Zenés demonstráció keretein belül tudatták az SZFE hallgatói: nem hagyják el az egyetemet

Ahogy arról a mai napon már beszámoltunk, Szarka Gábor frissen kinevezett kancellár arra szólította fel az SZFE dolgozóit és hallgatóit, hogy este 6-ig hagyják el az épületeket – mindezt a koronavírus járvány helyzetével indokolta.

Az SZFE kancellárja elrendelte, hogy péntek estig mindenkinek el kell hagyni az egyetem épületeit – Jövő TV

Szarka Gábor, az SZFE kinevezett kancellárja pénteken elrendelte, hogy péntek este 18 óráig minden egyetemi polgárnak el kell hagynia a Színház és Filmművészeti Egyetem épületeit, ugyanis előrehozzák az őszi szünetet október 16-26. közé. A levél szerint az intézkedést a koronavírus-járvány terjedése és az egyetem létesítményeinek működési rendjét veszélyeztető ellenőrizhetetlen belső viszonyok indokolják.

Az egyetem hallgatói este 6-ra jelentették be, hogy sajtótájékoztatót tartanak, ahol rengeteg szimpatizáns és sajtómunkatárs jelent meg. A zenés előadás után kijelentették: elutasítják az egyetem kiürítését, a hallgatók október 22. és 28. között tartják meg az őszi szünetet – a tanév rendje szerint.

Emellett kijelentették: Szarka Gábor kancellár kijelentése nem tekinthető jogszerűnek, ezért jogi úton fognak fellépni ellene.

A hallgatók szerint a kancellár semmivel nem támasztotta alá az érveit, az épületek kiürítésének célja, hogy elhallgattassák a hallgatókat. Hangsúlyozták: a kancellár utasítása élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztet, ugyanis amennyiben betartanák az utasítást a vidéki és a határon kívüli hallgatóknak nem lenne szálláshelye.

A demonstráló diákok megerősítették korábbi állításaikat, miszerint továbbra sem tervezik áthelyezi az oktatás helyszínét, továbbra is a Szentkirályi utcában és a Vas utcában fog folytatódni a tanulása, a blokádot a követelések teljesítéséig fenntartják.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek