fbpx

Kötelező film a hétvégére: A chicagói 7-ek tárgyalása

Október 16-án látott napvilágot a Netflixen Aaron Sorkin (A közösségi háló, Híradósok, Steve Jobs) Oscar-díjas forgatókönyvíró új filmje, a Chicagói hetek tárgyalása című filmje, ami az előzetesek alapján egy rendkívül feszült, kiváló színészi munkával kiművelt alkotásnak tűnik.

A film a polgárjogi mozgalmak tetőpontján játszódik, és az 1968-ban kitört tüntetések idején játszódik Chicagóban, a demokrata párti elnökjelölő nagygyűlésének idején. A résztvevői a vietnámi háború elleni tiltakozásul vonultak az utcára, ám amikor a rendőrség közbelépett, az esemény erőszakossá vált. A zavargások után a tüntetést szervező hét embert, azaz a chicagói heteket perbe fogták összeesküvés és uszítás miatt – ez a tárgyalás lesz a film középpontjában.

A filmben olyan színészek játszanak mint a Borat szerepéről ismertté vált szatirikus humorista Sacha Baron Cohen, valamint az Oscar-díjas Eddie Redmayne. Mellettük feltűnik még Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, Mi, Watchmen sorozat), Joseph Gordon-Levitt (Eredet, Snowden), valamint Mark Rylance, Michael Keaton és Frank Langella is.

A film már elérhető a Netflix hazai kínálatában, amelyről jövő héten a Képmutató filmes podcastben részletes kritikát hallhattok majd.

The Trial of the Chicago 7 | Official Trailer | Netflix Film

In 1968, with the whole world watching, democracy refused to back down. Watch the official trailer for #TrialoftheChicago7 now. Written and directed by Acade…

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek