fbpx

Joe Biden Belarusz mellett Magyarországot és Lengyelországot is totalitárius rezsimnek tartja

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje szerdán Philadelphiában adott interjút – miután második vitája kútba esett Donal Trumppal. A maszkviselés fontossága, és Donald Trump járványkezelése mellett azonban szóba jöttek Trump külföldi kapcsolatai is – Biden szerint az elnök ugyanis világszerte rosszfiúkkal barátkozik.

Biden erre példaként felhozta az elnök Kim Dzsong Unnal ápolt viszonyát is, valamint a Belarusz Köztársaságot, Lengyelországot és Magyarországot is egyaránt mint totalitárius rendszernek nevezte. A demokrata elnökjelölt szerint az Egyesült Államok rendkívül rossz helyzetben van, ugyanis elszigetelődött, miközben Irán és Észak-Korea állandó nukleáris fenyegetést jelent, Kína pedig gazdaságilag vált megkerülhetetlen szereplővé.

Trump és Orbán egyébként tényleg közeli kapcsolatot ápolnak. A minap David Cornstein, leköszönő amerikai nagykövet azt mesélte, hogy amikor beadta a felmondását az Ovális Irodában, Trump elnök úgy reagált: “Hívjuk fel Viktort!” A miniszterelnök a Blikknek több részletet is elárult a telefonbeszélgetésről.

„Épp a konyhában ügyködtem, melegítettem a vacsorát. Feleségem, Anikó saját termesztésű alapanyagokból készült, Európa-bajnok lecsóját kevergettem, amikor megcsörrent a telefonom. Trump elnök volt a vonal végén. “Hogy vagytok ti ott Magyarországon?” – szólt a kagylóba, majd aktuális témákról kezdtünk beszélgetni. Érdeklődtem az amerikai kampány állásáról. Azt mondta, éles a kampány, de nyerni fog” – nyilatkozta Orbán Viktor.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek