fbpx

Az egészségügyben dolgozók negyede a béremelés ellenére is elhagyná a pályáját

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kérdőíves felmérést készített, amelyben arról kérdezték a dolgozókat – ápolókat, műtősöket, beteghordókat -, hogy körülbelül másfél hete elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény után is maradnának-e az egészségügyben.

kérdőívet négy nap alatt több mint 30 ezren töltötték ki, ami azt mutatja, a kérdés igenis foglalkoztatja az egészségügyi dolgozókat. A harmincezer kitöltő közel 63 százaléka nem tudja eldönteni, hogy aláírja-e az új jogállásról szóló törvényt, 31 százaléka biztos abban, hogy nem fogja aláírni, és mindössze 6 százalék nyilatkozott úgy, hogy aláírja. 

Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamarájának elnöke a felmérés kapcsán elmondta: nem lepték meg a számok, szerinte a törvény ugyanis leginkább az egészségügyi szakdolgozókat érinti hátrányosan.

A felmérés arról is megkérdezte az egészségügyi dolgozókat, hogy maradnának-e a pályán: a 30 ezer válaszadóból közel 13 ezernek fogalma sincs arról, hogy milyen új területen helyezkedne el, ha munkahelyet váltana, 8758-an úgy válaszoltak, hogy végleg elhagynák az egészségügyet, 3700-an a magánegészségügyben helyezkednének el, közel háromezer dolgozó külföldre menne, valamivel több mint 1800 ember pedig vállalkozásba kezdene. 

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek