fbpx

Végleg kikapcsolták a netet az SZFE épületében

Kedden számoltunk be róla, hogy az SZFE hallgatói este tartották volna meg szokásos hallgatói fórumukat – a vírushelyzet miatt részben online -, ami az az épületben lévő wi-fi lekapcsolása miatt csak késve tudott elkezdődni. Mint kiderült, a Színház- és Filmművészeti Egyetem Vas utcai épületében azóta sem kapcsolták vissza az internetet, mostanra pedig már a hálózati kábelt is leszerelték a portán, így vezetékes internet sem érhető el.

A Telex információi szerint itt nem áll meg a helyzet, a nagy fórumok megtartására használt Ódry Színpadról még a hallgatók személyes holmijait is kipakolták, a termet bezárták, a portától pedig elkobozták a kulcsot, így oda nem tudnak belépni a hallgatók.

„Az a mondás, hogy további rendelkezésig  nem mehetünk be, minden ajtaját lezárták. Wifi a Szentkirályi utcai épületben sincs, vezetékes internet pedig csak a nappali órákban, mert este hattól reggel hétig és hétvégén azt is lekapcsolják” 

– mondta a lapnak Szurdi Panna, az SZFE hallgatója.

Az SZFE új vezetése egyébként éppen kedden jelentette be, hogy befejezettnek tekintik a tanköztársaságot, annak infrastrukturális és pénzügyi feltételeit nem kívánják biztosítani a továbbiakban. Az internetet még aznap este le is kapcsolták az egyetem épületeiben. Szarka Gábor kancellár az eset után így nyilatkozott az RTL-nek:

„A lehető legtovább el fogok menni abban a tekintetben, hogy ezt a fajta belső anarchiát megszüntessem”

Az SZFE hallgatói szerdai sajtótájékoztatójukon kijelentették, továbbra is kitartanak a követeléseik mellett, ahogyan a dolgozók is folytatni fogják a sztrájkot, október 23-ra pedig újabb megmozdulást szerveznek.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek