fbpx

Pálinkás József, az MTA volt elnöke elindulna az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson

Csütörtökön tartotta meg első hivatalos sajtótájékoztatóját a Pálinkás József vezette Új Világ Néppárt. Az MTA volt elnöke a Magyar Hangnak adott exkluzív interjújában elmondta, részt venne az ellenzéki miniszterelnök-jelölti előválasztáson.

Az interjú során Pálinkás elmondta, nem csak a morgolódó jobboldaliak pártja lenne az Új Világ Néppárt, hanem a középen állóké, sőt akár a baloldaliaké is, hiszen az olyan baloldalinak mondott érték például, mint a szolidaritás tulajdonképpen egy alapvető keresztény-konzervatív érték. Az interjú során Pálinkás József hangsúlyozta: biztosan nem fog Gyurcsány Ferenccel közös ellenzéki frakcióban ülni.

Hozzátette: tudatában van annak, hogy nagyon sok támadás fogja érni a pártot mindkét oldalról, de ezzel számoltak amikor meghozták a pártalapításról szóló döntésüket. Pálinkás elmondta, a párt többi tagjai is nagy kockázatot vállaltak azzal, hogy megalapították a pártot. A tizenkét alapító között egyébként releváns politikai tapasztalattal bíró személyek is megtalálhatóak: Szent-Iványi István volt külügyi államtitkár, volt EP-képviselő mellett Lantos Gabriella, egészségpolitikus, Ábrahám Júlia, az LMP volt elnökségi tagja és Reichert János publicista is feltűnik.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek