fbpx

Koncz Zsuzsa és TGM is Budapest díszpolgára lesz

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Fővárosi Közgyűlés Demszky Gábor és Tarlós István volt főpolgármestereket Budapest díszpolgáraivá választották, ez a lista most további hat névvel bővült.

Fővárosi Közlöny 2020. október 12-i száma szerint díszpolgári címet kap még Kenedi János író, történész, Molnár Piroska Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Koncz Zsuzsa énekesnő, valamint a filozófus, író Tamás Gáspár Miklós is. Posztumusz díjban részesül a 2019-ben elhunyt Térey János író és a XVII. kerületi korábbi polgármester, Riz Levente is.

Demszky Gábor és Tarlós István is Budapest díszpolgára lett – Jövő TV

A főpolgármestere bejelentette, hogy novemberben fogják nyilvánosságra hozni Budapest új díszpolgárainak névsorát, ám két nevet már most bejelentett: Budapest korábbi főpolgármestereit, Tarlós Istvánt és Demszky Gábort. Karácsony ezzel tartotta tavalyi megválasztása után tett kijelentését. “Örülök, hogy tegnap benyújtott javaslatomat támogatta a Fővárosi Közgyűlés, mert egy olyan országban hiszek, ahol a politikai vitapartnerek lehetnek ellenfelek, de soha nem lehetnek ellenségek” – írja a főpolgármester.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek