fbpx

ISZOMM: Ha van igazi kamupárt, az a Jobbik

Vasárnap időközi országgyűlési választást tartottak Borsod megye 6-os választókerületében, ahol Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP), Bíró László (DK-LMP-Jobbik-Momentum-MSZP-Párbeszéd) és az ISZOMM független jelöltje, Tóth Ádám mérkőzött meg egymással. A választást a Fidesz által támogatott Koncz Zsófia nyerte, körülbelül 5%-os különbséggel.

Az ellenzéki pártok a választások estéjén megvásárolt szavazókról, az ellenzék és a kormány közti hatalmas gazdasági különbségekről számoltak be, emellett a két esélyes jelöltön kívül elinduló személyeket bírálták, az ATV reggeli műsorában Brenner Koloman, a Jobbik elnökségi tagja, az országgyűlés alelnök kamupártnak titulálta a Huszti Andrea és Szanyi Tibor vezette ISZOMM pártot. A választás eredményeire, és a kritikákra a pártelnök, Huszti Andrea reagált a Jövő TV-nek.

Huszti szerint az ISZOMM által támogatott Tóth Ádám kifejezetten jól szerepelt a választáson, hiszen szinte az ismeretlenségből robbant be és elementáris média-ellenszélben kellett küzdenie. Hozzátette: gyakorlatilag mindenki a hamis, ‘kétharmados’ nótát fújta, ő pedig az emberek dolgaival foglalkozott.

Forrás: Igen Szolidaritás – Facebook

A végül 2,23%-kal végző Tóth Ádám a pártelnök szerint messze többet kapott, mint amennyit az ellenfelei jósoltak neki. Kérdésünkre, miszerint el fog-e indulni a 2022-es választáson, Huszti megjegyezte: már el is indult, az ISZOMM pedig mögötte van, a párt továbbá mind a 106 választókerületben áll az előválasztások elébe.

Brenner Koloman kamupártozására is reagált a párt: Huszti szerint nem lehet a független jelölteket okolni a vereségért, ugyanis az összes nem kormánypárti jelöltre leadott szavazatszám sem érte el a kormánykoalíció voksainak számát. Véleménye szerint nagy kár, hogy a Jobbik nem tudta megugrani azt a lécet, hogy jelölhesse a saját emberüket. Megjegyezte:

“ha van igazi kamupárt, az a Jobbik. Mekkora röhej, hogy egy eredendően szélsőjobbos párt most éppen baloldaliként riszálja magát?”

Huszti Andrea szerint a szivárványkoalíciótól csak egy álkeresztény háziversenyre futotta. Hozzátette: elkeserítő, hogy a Fidesz növelni tudta az előnyét 2018-hoz képest, jóllehet véleményük szerint Bíró Lászlóra egyetlen szavazatot sem volt érdemes adni.

“Reméljük, egyszer s mindenkorra meg lehet tanulni, hogy náciknak nincs bocsánat, s velük nem lehet együttműködni. Konczék viszont – ahogy ígérték – most folytatni fogják a megkezdett munkát, tehát a lopást. Mi viszont úgy látjuk, hogy az ellenzéki náci valójában Tóth Ádám elől orozta el szavazatok ezreit, és tartott távol sokakat a szavazástól. Szégyen, hogy becsületes emberek sokaságát hajszolták egy náci melletti kiállásra” – nyilatkozta Huszti Andrea, az ISZOMM elnöke.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
748követőkövető
40követőkövető
2,000feliratkozóFeliratkozás

Választás 2022

Legfrissebb cikkek