fbpx

Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése: Hagyják békén a könyvesboltokat!

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése egy hét alatt másodszor kénytelen szót emelni a könyvszakma képviselőit érintő politikai támadások ellen – olvasható a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének levelében.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Dúró Dóra az elmúlt héten ledarált egy példányt a frissen megjelenő Meseország mindenkié című könyvből. Ha ez nem lett volna elég, a héten több könyvesbolton is megjelent egy, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom logójával ellátott plakát, amin az állt:

“FIGYELEM! EBBEN A KÖNYVESBOLTBAN GYERMEKEKRE VESZÉLYES HOMOSZEXUÁLIS PROPAGANDAKIADVÁNYT FORGALMAZNAK!”

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének levelében megfogalmazták, hogy mióta Dúró a sajtó előtt ledarált egy neki nem tetsző mesekönyvet, megszaporodtak a fenyegetések és a jól szervezett verbális támadások a könyvkereskedők ellen is. “Könyvterjesztők kapnak zaklató írásos és telefonüzeneteket, automata e-mail-bombák segítségével kísérlik megbénítani a levelezőrendszereket” – írják.

Arról is beszámoltak, hogy a keddi nap folyamán szóbeliből tettlegessé váltak a támadások: egy politikai szervezet valótlan tartalmú, uszító politikai feliratokat ragasztott azoknak a boltoknak az ajtajára, amelyről úgy vélte, hogy forgalmazzák a céltáblájukon szereplő könyvet.

Ez már végképp nem politikai véleménynyilvánítás vagy kritika, hanem törvénysértés.

A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése 225 éve működő magyar civil szervezetként türelmes és toleráns a könyvek tartalmi sokszínűségét elfogadni képtelen politikai szervezetekkel szemben. De van egy határ, amit nem lehet átlépni. Hagyják békén a könyvesboltokat!

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek