fbpx

DK: Az összeomlás szélén tántorog az egészségügyi rendszer

A magyar egészségügyi rendszer már az összeomlás szélén tántorog – jelentette ki Komáromi Zoltán, a DK egészségügyi szakpolitikusa pénteki online sajtótájékoztatóján.

Komáromi szerint miközben “Orbán Viktortól Müller Cecíliáig és Kásler Miklósig mindenki a magyarok szemébe hazudta, hogy felkészültek” a koronavírus-járvány újabb hullámára, hogy van elég orvos és ápoló, hogy a helyzetet kezelni tudják, a háttérben elképesztő kapkodás kezdődött el.

Először a magánintézmények vezetőinek kellett összeírniuk, hogy hány embert tudnak a Covid-osztályokra küldeni, majd a kormány bekopogtatott az önkormányzati szakrendelők vezetőihez, hogy orvosokért és ápolókért kuncsorogjon – mondta a DK szakpolitikusa. Hozzátette: pártja információi szerint már több budapesti szakrendelőből is átirányítottak egészségügyi dolgozókat a járványkórházakba. Komáromi Zoltán szerint nincs semmiféle “orbáni haditerv”, és nem látják annak jeleit, hogy a kormányzat felkészült volna a második hullámra.

“Az elmúlt tíz évben a kabinet spórolt az egészségügyön, miközben hagyta, hogy a szakdolgozók és a frissen végzett diplomások külföldre menjenek”

– mondta.
Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek