fbpx

A Facebook letiltotta Doktor Gődény és több vírustagadó csoportját is

Csütörtökre eltűnt a Facebookról az egyik legismertebb magyar „vírustagadó”, Gődény György (Dr. Gődény) alapította Normális élethez ragaszkodók nevű csoport, és ugyancsak elérhetetlen a vírus veszélyességét korábban többször tagadó Lenkei Gábor több mint 100 ezer követővel bíró oldala, ahogy az Apaszív nevű, maszkellenes oldal is – írja a Magyar Hang.

A lap felidézi, hogy a kamupártok állami támogatása kapcsán korábban a hírekbe került, gyógyszerészként végzett Gődény György úgymond a vírusszkeptikusok élére állt, több műsorban vitázott szakemberekkel, illetve tüntetést is szervezett a budapesti Szabadságtérre, ahol a Jövő TV is riportot forgatott, többek között magát Gődényt is megkérdeztük.

A Magyar Hang Lenkeire kitérve szintén emlékeztet rá, hogy a magát nyíltan szcientológusnak valló, vitaminokat forgalmazó üzletember tavasszal többször is relativizálta a koronavírus-járvány veszélyeit.

A lap azt írja: a Facebook nem indokolta döntését, de azzal, hogy több vírustagadó oldal egyszerre tűnt el, vélhetően az álhírek terjesztése miatt léphettek. A Normális élethez ragaszkodók 2. és a korábban Maszktalanok (most már MKTLNK) elnevezésű csoportok továbbra is működik – teszi hozzá a Magyar Hang.

Gődény a Facebook-oldalán máris arról tájékoztatta követőit, hogy új, „vírus-realista” csoportot hoztak létre. Egy korábbi bejegyzésében pedig arról írt, hogy a Nagy Testvér „beavatkozott” az online életükbe. Csoportjának törlését a nácik 1934-es tisztogatásához, a „hosszú kések éjszakájához” hasonlította.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek