fbpx

LMP: Az összeesküvés-elméletekről hadováló Orbán az igazi neoliberális

Az LMP társelnöke szerint Orbán Viktor miniszterelnök a második világháború előtti szinte viszi vissza a társadalombiztosítási (tb) jogokat azzal, hogy jövőre már ingyenes sürgősségi ellátásban sem részesül, aki nem tudja fizetni a tb-t – írja az MTI.

Kanász-Nagy Máté szerdai, online is követhető sajtótájékoztatóján kijelentette: sok százezer forintot kell majd fizetniük bármilyen ellátásért azoknak, akik elvesztették a munkájukat és önerőből nem tudnak egészségügyi járulékot fizetni.

Sérelmezte: várhatóan nem kapnak automatikusan 100 százalékos táppénzt azok a pedagógusok, akik a koronavírus miatt esnek ki a munkából. Ezt a tankerületek döntéséhez kötik majd, holott Kanász-Nagy Máté szerint a tanárok különösen veszélyeztetettek, hiszen sok emberrel találkoznak munkájuk során.

„Lehet, hogy Orbán Viktor különböző publicisztikákban a liberálisokkal kapcsolatos összeesküvés-elméletekről hadovál, de a helyzet az, hogy ma Magyarországon egy igazi neoliberális van, ez Orbán Viktor maga”

– fogalmazott az LMP társelnöke, kifogásolva, hogy a kormányfő leépíti a jóléti államot, a szociális jogokat.

Az LMP ezzel szemben olyan zöld, szociális államban hisz, amely állampolgári jogon nyújt alapvető szolgáltatásokat. Kanász-Nagy Máté szerint a jelenlegi válsághelyzetben különösen szükség van arra, hogy mindenki ingyen jusson sürgősségi ellátáshoz, 100 százalékos táppénzhez, ha a járvány miatt nem tud dolgozni, vagy kilenc hónapon át álláskeresési járadékhoz, ha elvesztette a munkáját.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

A DK-s Arató Gergely elárulta, mi az az ajánlat amiért átmenne a Fideszbe politizálni

A Reflektorban vendége Arató Gergely, akit 5 kifejtős és 5 villámkérdéssel izzasztottunk meg a műsorban.

Puzsér videója miatt módosította vádját Berki Krisztián a hétfői tárgyaláson

Berki módosította az eddigi vádjait, hamis kép és hangfelvétel az új vád.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes #3 – A rasszizmus kérdése hazai és nemzetközi szinten

A Tabumentes Podcast harmadik adásában civil vitapartnereinkkel a rasszizmus kérdését tárgyaljuk ki, amely során szó esett a Black Lives Matter mozgalomról és a hazai cigányság helyzetéről is.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,452lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
2,050feliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb cikkek