fbpx

Megválasztották Japán új miniszterelnökét

Szerdán, a japán parlament alsóházában Szuga Josihidét választották meg kormányfőnek, ahol a kormányzó Liberális Demokrata Párt (LDP) többséggel rendelkezik.

Az új miniszterelnök megválasztására azután került sor, hogy a korábbi miniszterelnök, Abe Sinzó augusztus 28-án bejelentette lemondását, romló egészségi állapotára hivatkozva. Az Abe Sinzó helyére lépő 71 éves Szuga a japán kormány kabinettitkáraként és szóvivőjeként dolgozott nyolc évig, elődjének miniszterelnöksége idején. 

Szuga megválasztása után kijelentette, politikájában abszolút elsőbbséget élvez majd a gazdaság beindítása a járvány után, ahogyan a koronavírus visszaszorítása is, ami elengedhetetlenül szükséges a jövő évre halasztódott 2020-as tokiói olimpiai játékok megrendezéséhez. 

Az LDP élére emelkedett politikus korábban többször is hangsúlyozta, folytatni fogja Abe Sinzó monetáris politikáját a kormányzati kiadások és reformok területén, diplomáciai tevékenységének központjában pedig az Amerikai Egyesült Államok és Japán alkotta biztonsági szövetség áll majd. 

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek