fbpx

Soproni Tamás: A fővárosi Fidesz kitermelte a világtörténelem legcinikusabb előterjesztését

„Miközben üres kasszával adták át a fővárost, miközben a kormány még a zsebünket is kiforgatta az utolsó fillérek után kutatva a járvány során, most azzal álltak elő, hogy a kormány feladatait átvéve 50 milliárd forintot költsünk a budapesti turizmus támogatására. A cél helyes, de a forrás, amiről beszélnek nem létezik” – írja Terézváros momentumos polgármestere a Facebook-oldalán.

Hétfőn a Fővárosi Közgyűlés leszavazta a Fidesz-KDNP előterjesztését, amelyben 50 milliárd forint elkülönítését javasolták a koronavírus által sújtott budapesti turizmus megsegítésére. A Főváros szerint erre azonban nincs forrása Budapestnek, és a kormány feladata lenne a különféle gazdasági szereplők megsegítése. A köztévének adott szombati interjújában Orbán Viktor arról beszélt: Budapestnek 100 milliárd forintból kellene modellt váltania, hogy sikeres legyen a belföldi turizmus.

Soproni Tamás momentumos polgármester a közösségi oldalán kelt ki a Fidesz-KDNP 50 milliárd forintról szóló előterjesztése miatt.

Persze, előteremthetnénk, de mit szeretnének a fideszes képviselők? Állítsuk le a BKV-t? Ne fizessük tovább a főváros Tarlós által felvett hiteleit? Kapcsoljuk le a közvilágítást? Ne takarítsuk az utcákat? Az előterjesztésük tulajdonképpen erről szólt” – olvasható a polgármester Facebook-bejegyzésében.

Soproni Tamás szerint lenne pénz a budapesti turizmus támogatására is, csak épp nem a Fővárosnál, hanem „a fideszes párttársaknál”.

„A zsebükben, jachtokon, magánrepülőkön, luxusórákban, vadászkastélyokba”

– teszi hozzá a momentumos polgármester.

„De nemcsak ott, hanem például az 55 milliárdos (!) vadászati kiállításban fekszik ez a pénz. Az amatőr focista friss cégében, aki 8 milliárdot kapott luxushotel-építésre. A 65 milliárdos MotoGP-pályában. Mészáros Lőrinc 18 milliárdos állami támogatásában. A tegnapi közgyűlésen ezt mondták ki a fideszes képviselők: a fentiek mind fontosabbak, mint a budapesti kisvállalkozók megsegítése. Azt mondják, Budapest meg tud állni a saját lábán. Ez igaz is, csak szálljanak le a lábunkról! Ne büntessék politikai okokból a budapesti embereket, vonják vissza a Budapest-adót” – írja Soproni Tamás.

Az eredeti bejegyzés Soproni Tamás Facebook-oldalán található:

Security Check Required

No Description

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek