fbpx

Először jelentkezett megmérgezése óta Putyin egyik bírálója

Először jelentkezett a közösségi médiában Alekszej Navalnij, orosz ellenzéki politikus, miután augusztus 20-án megmérgezték egy Tomszkból Moszkvába tartó repülőjáraton.

“Még mindig nem tudom, hogyan kell bármit csinálni, de tegnap képes voltam magamtól lélegezni egész nap”

– írta Instagram-oldalán Navalnij.

Az ellenzékit megmérgezése után Oroszországban kezelték, ezt követően, családja kérésére Németországba szállíthatták, ahol Navalnijt egy ideig mesterséges kómában tartották, a napokban viszont fokozatosan megkezdték a leszoktatását a gépi lélegeztetésről. Az egészségi állapota javult, ugyanakkor továbbra sem lehet kizárni, hogy súlyos mérgezése tartós hatásokkal jár majd.

Hétfőn egyébként svédországi és francia vizsgálatok is kimutatták a novicsok harci idegmérget Alekszej Navalnij mintáiban, így már három, egymástól független laboratóriumban is kimutatták a mérget az orosz ellenzékinél. A Kreml értelmezése szerint azonban még mindig nem nyert megerősítést a mérgezés ténye, nem kezdeményeztek büntetőeljárást az ügyben.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szolnokon már kudarcot vallott a kormányzati színházcsinálás

Bocsánatkérést is várnak Balázs Pétertől az SzFE diákjaira tett megjegyzései miatt.