fbpx

A Facebook kiemeli a klímaváltozásról szóló tényszerű ismereteket

Klímatudományi információs központot hozott létre a Facebook, hogy kiemelje a klímaváltozásról szóló, megbízható forrásokból származó ismereteket, miután a közösségi oldalt kritika érte a valótlan hírek terjesztésében játszott szerepéért – írja az MTI.

A Facebook közlése szerint a projekt a Covid-19 Információs Központ mintájára jött létre. Az elmúlt hónapban az amerikai elnökválasztással kapcsolatban valósítottak meg hasonló kezdeményezést.

A Climate Science Information Centert az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban és az Egyesült Királyságban indítják elsőként, majd más országokban is.

A központ olyan terület a Facebookon, amelyen a világ vezető klímaszervezeteitől származó tényszerű információk találhatók meg, és amely segít az embereknek, hogy a mindennapokban is valódi lépéseket tegyenek a klímaváltozás ellen

– közölte a cég.

A központ felületén magas minőséget képviselő szerzőktől és más forrásokból származó, a klímaváltozással kapcsolatos írások is elérhetőek lesznek.

A Facebookot azzal vádolták, hogy irányelvei teret engednek a valótlan állításoknak is a klímaváltozással kapcsolatban, mivel tényeket ellenőrző rendszere kivételt tesz a véleményt megfogalmazó írásokkal. Elsősorban a közvetlen veszélyt jelentő valótlan információk kezelésével foglalkoznak, mint például a koronavírus hamis gyógymódjairól szóló híresztelésekkel vagy az erőszakra ösztönző gyűlöletbeszédekkel.

Nick Clegg, a Facebook globális irányelvekkel foglalkozó vezetője elmondta, hogy továbbra is kivételt élveznek a politikusok által posztolt valótlan állítások a klímaváltozás témájában, holott ezek gyakran a platform legnépszerűbb tartalmai.

„Soha egyetlen közösségimédia-felület sem próbálkozott ezek kizárásával azon egyszerű oknál fogva, hogy a politikai beszédeket mindig a túlzások, a statisztikák válogatott használata, valamint az egyik jelölt erényeinek és a másik vétségeinek felnagyítása jellemzi”

– emelte ki Clegg.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Az Instagramra regisztráló David Attenborough máris rekordot állított be

A 94 éves világhírű brit természettudós népszerűsége páratlan. De vajon az üzenetét is venni fogja a világ?