fbpx

Megvannak az MSZP hivatalos társelnök-jelöltjei

Tóth Bertalan pártelnök és Kunhalmi Ágnes választmányi elnök lettek az MSZP hivatalos társelnök-jelöltjei, miután a szintén erre a posztra pályázó Mesterházy Attila nem nyújtott be listát, Havas Szófia pedig nem tudott listát állítani – adta hírül az ATV.

Hétfőn tartott ülést az MSZP megyei elnöki értekezlete, amelyen Tóth Bertalan, jelenlegi pártelnök mellett Kunhalmi Ágnes és Havas Szófia tett javaslatot saját listára. Míg az előbbiek listáján szereplő személyek elvállalták a jelöltséget, a Havas Szófia listáján szereplő politikusok nem.

Az ATV értesülései szerint a szintén társelnöki pozícióért kampányoló Mesterházy Attila nem tudott vagy nem akart listát állítani, ő a megyei elnöki értekezlet megkezdéséig nem jelentkezett saját listával, így arról a testület nem is tudott dönteni, így hivatalosan két társelnök-jelölttel vág neki az MSZP a hétvégi tisztújításnak: Tóth Bertalan és Kunhalmi Ágnes személyében.

A portálnak nyilatkozó párton belüli személy szerint a jelenlegi pártvezetés menet közben változtatott a tisztújítás szabályain. Kiemelte: a szeptember 9-én lezárult jelölési folyamat után egy nappal, szeptember 10-én közölte a jelölőbizottság, hogy a társelnök-jelölteknek zárt listával kell indulniuk a kongresszuson, tehát előre kell közölniük, hogy megválasztásuk esetén kikkel kívánnak majd együtt dolgozni.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Az Instagramra regisztráló David Attenborough máris rekordot állított be

A 94 éves világhírű brit természettudós népszerűsége páratlan. De vajon az üzenetét is venni fogja a világ?