fbpx

„Kísérleti tanköztársaságot” hirdettek az SZFE hallgatói és vezetői

A Színművészeti hallgatói továbbra is tartják magukat a követeléseikhez, az egyetem blokádját továbbra is fenntartják – derült ki a hétfő délelőtt tartott alternatív egyetemi tanévnyitó kijelentéseiből.

Az eseményen a leköszönő rektorhelyettes, Upor László elmondta: az egyetem közössége nem adja fel követeléseit, továbbra is kitartanak az egyetemi autonómia mellett, a mai nappal pedig „kísérleti tanköztársaságot” hirdetnek.

Hozzátette: “ebbe ugyanúgy beleférnek majd hagyományosnak számító oktatási egységek, zárt és nyitott kurzusok, mint kreatív, a társadalmi helyzetre, valamint az egyetem jelenére és velünk íródó történelmére reflektáló akciók.” Novák Eszter oktatási rektorhelyettes kiemelte: a szenátusi tagok, a felmentési idejüket töltő vezetők és a hallgatók fél éve készen állnak a tárgyalások megkezdésére.

A hétfői sajtótájékoztatót a hallgatók zárták. Nyilatkozatukban kijelentették, továbbra is tartják magukat a követeléseikhez, a blokádot pedig addig tartják fenn, amíg a Vidnyánszky Attila vezette kuratórium nem mond le, és az új alapítóokiratot nem vonják vissza. A hallgatók képviselője hangsúlyozta: „Alkotóközösség vagyunk, így nincs szükségünk órarendre. Jelen vagyunk, így jelenléti ívekre sincs szükségünk”

Vidnyánszky Attila vasárnap este a Hír TV-ben Bayer Zsolt műsorának volt a vendége, ahol határozottan kijelentette: a kuratórium azon van, hogy elkezdődjön az oktatást. “Ha a mostani vezetés nem képes arra, hogy elindítsa, akkor mi elindítjuk” – fogalmazott a kuratórium elnöke.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Az Instagramra regisztráló David Attenborough máris rekordot állított be

A 94 éves világhírű brit természettudós népszerűsége páratlan. De vajon az üzenetét is venni fogja a világ?