fbpx

Kinevezték a Nemzeti Választási Bizottság új elnökét

Áder János köztársasági elnök átadta a kinevezését Nagy Attila Mihálynak, a Nemzeti Választási Iroda (NVI) új elnökének, miután a korábbi elnök Pálffy Ilona augusztus 31-i hatállyal lemondott tisztségéről.

Nagy Attila Mihály mostani megbízatása előtt az Igazságügyi Minisztérium gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára volt. A választási eljárásról szóló törvény alapján az Nemzeti Választási Iroda új elnökét a miniszterelnök javaslatára a köztársasági elnök nevezi ki kilenc évre, csakúgy ahogyan korábban Pálffy Ilonát is, aki az NVI megalakulása, 2013. május 24-e óta töltötte be hivatalát.

Lemondott Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke – Jövő TV

Pálffy Ilona mandátuma ugyan a 2022-es országgyűlési választások végéig szólt volna, a Nemzeti Választási Iroda elnöke azonban augusztus 31-ei határidővel lemondott posztjáról. A Népszava információi szerint Pálffy augusztus 4-én találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, ahol bejelentette lemondási és nyugdíjba vonulási szándékát, amit a miniszterelnök elfogadott.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szolnokon már kudarcot vallott a kormányzati színházcsinálás

Bocsánatkérést is várnak Balázs Pétertől az SzFE diákjaira tett megjegyzései miatt.