fbpx

Palkovics László nem látja indokát, hogy leváltsa Vidnyánszky Attilát

Palkovics László innovációs és technológiai azt atv.hu-nak azt mondta: nem látja indokát, hogy visszavonja Vidnyánszky Attila vagy a kuratórium megbízását. Csütörtökön a Színház és Filmművészeti Egyetem épületét elbarikádozó hallgatók levelet juttattak el Palkovics Lászlónak, akitől azt követelik, hogy szólítsa fel lemondásra a Színház és Filmművészetért Alapítvány kuratóriumát. A minisztérium által kijelölt kuratóriumot nem fogadja el az egyetem közössége, tevékenységét illegitimnek tekinti.

Az atv.hu-nak megszólaló Palkovics László az SZFE dolgozóinak sztrájkfenyegetése kapcsán kijelentette: nem neki kell velük tárgyalni, semmi újat nem tudna mondani. Szakmai vitákat kell lefolytatniuk, de „nem velem, egy mérnökemberrel, egy minisztérium élén” – tette hozzá.

Ugyanakkor azt is közölte, hogy mindenképpen válaszol a Színház-és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak a neki címzett levelére, de nem látja indokát annak, hogy az állam, mint az alapítvány létrehozója visszavonja Vidnyánszky Attila elnök, a tagok, az alapítvány megbízását.

„Ezt a döntést jól megfontoltuk, a kuratórium összetétele Vidnyánszky Attila vezetésével megfelel a célnak”

– fogalmazott Palkovics László. Az, hogy szakmai viták folynak – mint fogalmazott – „természetes dolog”, ezeket a vitákat a kuratóriumnak kell lefolytatnia az egyetem vezetésével, illetve a mögöttük álló testületekkel.

Az atv.hu-nak arra a kérdésére, hogy az kinek a felelőssége lesz, ha az SZFE-n szeptember 21-én sztrájkba lépnek a dolgozók, illetve tanév sem kezdődik el, Palkovics László visszakérdezett:

„Milyen felelőssége lenne ebben az ITM-nek? A sztájkot nem a minisztérium kezdeményezte.”

Ha egyet nem értés van, ha nem kezdődik el a tanév, annak azok a hallgatók látják kárát, akik ott tanulni akarnak.

„A felelősség azoké, akik a hallgatók mögé bújva, a hallgatói önkormányzatra nyomást gyakorolnak”

– jelentette ki végül Palkovics László.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szolnokon már kudarcot vallott a kormányzati színházcsinálás

Bocsánatkérést is várnak Balázs Pétertől az SzFE diákjaira tett megjegyzései miatt.