fbpx

Karácsony tízezer véletlenszerűen kiválasztott budapestinek küldött levelet

Az egész világon, így Budapesten is klímavészhelyzet van, ezért itt az ideje, hogy végre cselekedjünk is, és Budapest kitalálja azt, hogy mit tehetünk a klímaváltozás ellen – erről beszél Karácsony Gergely főpolgármester abban a videóban, amit pénteken osztott meg a közösségi oldalán, illetve ami a városvezetés hivatalos Facebook-oldalán is megjelent.

Karácsony Gergely szerint a közös gondolkodásnak a fóruma lehet, az a közösségi gyűlés, amelyre tízezer budapestinek küldtek meghívólevelet. A főpolgármester közölte: azt, hogy mi legyen a főváros klímapolitikája, nem a politikusoknak, hanem a szakértőknek, a városi polgároknak és a politikusoknak közösen kell eldönteniük.

„Ha Ön is a véletlenszerűen kiválasztott tízezer budapesti között van, és szívesen részt venne ebben az közös gondolkozásban, akkor kérem, ezt jelezze azon az internetes címen, amit a levélben talál”

– teszi hozzá Karácsony Gergely.

A jelentkezők közül véletlenszerűen fogják kiválasztani azt az ötven embert, akik nemük, életkoruk, iskolai végzettségük, lakóhelyük szerint reprezentálni fogják Budapest lakosságát, továbbá akik szakértőkkel fognak közösen gondolkodni arról, hogy mit tehet Budapest a klímaváltozás ellen.

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.