fbpx

Donáth Anna egy olyan világban hisz, amelyben méltatni kell a Pride-ot

„Minden Pride különleges a maga módján. A 25. Budapest Pride Fesztivál is az lesz” – írja közösségi oldalán a Momentum európai parlamenti képviselője. Donáth Anna szerint idén először felvonulás nélkül kell megmutatni, mire képes ez a közösség, amikor az értékeit akarja hangsúlyozni, a szolidarást megerősíteni, a mindenkit megillető jogokat kikövetelni. Az ellenzéki politikus úgy véli, miközben az idei év első felében tényleg mindenki mindent „otthon, a négy fal között” csinált, nem nőtt a tolerancia a kormánypárt környékén.

„Nem számítok arra, hogy mindazok, akik az elmúlt évtizedekben ezt a teljes hetet a felvonulással azonosították, idén a felvonulás elmaradásával hirtelen megértőbbek lesznek. Miközben az idei év első felében tényleg mindenki mindent »otthon, a négy fal között« csinált, nem nőtt a tolerancia a kormánypárt környékén.

De egy a fontos: ne halkuljatok el, ne bújjatok vissza a némaságba vagy a tagadásba! Ez a hét 25. alkalommal adja csodálatos bizonyítékát annak, hogy az itt élő LMBT+ emberek semmivel sem rosszabbak a heteroszexuális polgártársaiknál. Legyetek büszkék mindarra, amit ezen a héten a világnak mutattok és egymásért tesztek – és legyetek büszkék a többi 51 héten is, hiszen ez a nemzet csak veletek teljes. A ti adótokból és a ti kezetek munkájával is épül, általatok is színesebb, szerethetőbb, igazibb közösség. Tudom, hogy az elmúlt tíz évben ezt a hatalom gyakran kétségbe vonta. Elvitatja tőletek az azonos jogokat, az identitásotokat, a hazugság nélküli élet lehetőségét. Ne higgyetek nekik, és ne hagyjuk rájuk!

Egy olyan világban hiszek, amelyben nem mentegetni, csak méltatni kell a Pride-ot, mert a politika minden szereplője egyként vallja: jó, hogy van ez a hét, és jó, hogy színes egy társadalom, kötelező érzelmek nélkül.”

Az eredeti bejegyzés Donáth Anna Facebook-oldalán olvasható:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.