fbpx

A terézvárosi önkormányzat példát akar mutatni, kitűzték a szivárványos zászlót

Soproni Tamás momentumos polgármester szerint a magyar LMBTQ-közösségnek még ma is számos kihívással kell szembenéznie, ehhez pedig elég csak néhány kommentet a témába vágó cikkek alatt elolvasni. „Vagy gondolj arra, hogy milyen érzés lenne, ha csak gyomorideggel mernéd megfogni a párod kezét az utcán” – teszi hozzá a terézvárosi polgármester a Facebook-oldalán. Soproni Tamás azt is bejelentette, hogy szeptembertől a terézvárosi önkormányzat 50 ezer forint értékű jegyescsomagját nem csak a házasodni vágyók, de az élettársi viszonyukat bejegyezni kívánó azonos nemű párok is megkapják.

„Még a 21. századra sem sikerült elérni a teljes jogegyenlőséget – ami szerintem botrány. Hasonlóan ahhoz, hogy ma is léteznek politikusok és »újságírók« akik homofób üzenetekkel szeretik növelni a népszerűségüket.

Ahhoz, hogy ez megváltozzon, a politikának is meg kell változnia. Mi a Terézvárosi Önkormányzatban példát szeretnénk mutatni. Nekünk természetes, hogy kitűzzük a szivárványos zászlót a hivatal épületére.

Ez egy szimbólum.

És persze a szimbólumok is fontosak, de nem elegek. Városvezetőkként most már konkrét intézkedéseket tehetünk. Szeptembertől éppen ezért az önkormányzat 50 ezer forint értékű jegyescsomagját nem csak a házasodni vágyók, de az élettársi viszonyukat bejegyezni kívánó azonos nemű párok is megkapják.

Én olyan helynek szeretném látni Terézvárost és Magyarországot, ahol nem a gyűlölet kovácsol közösségeket, hanem a másik ember segítése és elfogadása. Remélem, sokan csatlakoznak hozzánk, terézvárosiakhoz, és együtt elérhetjük, hogy minden ember szabadon és boldogan élhessenek Magyarországon.”

Az eredeti bejegyzést Soproni Tamás Facebook-oldalán található:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.