fbpx

Varga-Damm Andrea: Senki ne higgye azt, hogy bérelt helye van a következő Országgyűlésben

A Jövő TV Reflektorban című műsorában Varga-Damm Andrea független országgyűlési képviselővel újonnan alakuló politikai közösségéről kérdeztük, továbbá arról beszélgettünk, hogy a 2022-es választáshoz közeledve milyen lehetőségei vannak az ellenzéki együttműködésnek és a független országgyűlési képviselőknek.

A független képviselő szerint az elmúlt időszakban számos meghatározó karakter hagyta el a Jobbikot, és ő sem lepődött meg azon, amikor a párt kizárta a soraiból, ugyanis szerinte a Jobbik jelenleg nem a párt “régi” lelkületét viszi tovább. Hozzátette: szabadságot ad a független képviselői lét, sőt ha úgy alakul, függetlenként is van lehetősége országgyűlési választáson elindulni. “Elég Mellár Tamás példáját felhozni” – tett hozzá.

A képviselőnő a napokban jelentette be, hogy új politikai mozgalmat kíván indítani. Ennek kapcsán elmondta: az volt a döntés mögötti legfontosabb érv, hogy jelenleg ő maga nem tudna kire szavazni. Varga-Damm Andrea szerint kezdetben mozgalom formájában szeretnék “szondázni” a társadalmat, és amennyiben igénye lesz a magyaroknak egy új formációra, akár már a 2022-es választásokon is elindulhatnak.

Kérdésünkre, miszerint megoszthatja-e még jobban egy új formáció az ellenzéki szavazatokat, a független képviselő elmondta: egy demokráciában mindenkinek lehetősége kell, hogy legyen megmutatnia, képes-e az állampolgárok bizalmát elnyerni, és egy politikai közösséget vezetni.

“Mondta azt itt valaki, hogy akik ma ellenzéki pártnak mondják magukat, csak azoknak van belépőjegyük 2022-be? Nagyon nem szeretném ha bárki is azt gondolná, hogy bérelt helye van a következő országgyűlésben. Mindenki küzdjön meg érte.”

A Jövő TV Reflektorban című műsorában arról is kérdeztük, hogy a Jobbik parlamenti frakcióját nemrégiben elhagyó képviselők tagjai lehetnek-e a képviselőnő új politikai mozgalmának. Varga-Damm Andrea erre válaszul elmondta: “egyben biztosak lehetnek, amit én csinálok, abban nekik mindig lesz helyük.”

A független képviselő néhány nappal ezelőtt interjút adott a Hír TV-nek, mely úgy közölte kijelentéseit, hogy a DK-val nem tudna együttműködni, de több fideszes képviselővel és a Jobbikkal igen. Varga-Damm Andrea szerint a kérdés valójában arra irányult, kivel tud együtt dolgozni az Országgyűlésben. Hangsúlyozta: bármilyen meglepő, de vannak olyan fideszes képviselők is, akikkel együtt tud működni. A DK kapcsán elmondta, értékek alapján ítéli meg a politikusokat is, és tulajdonképpen az ő munkája volt az, ami megteremtette a párbeszédet az ellenzéki pártok közt.

“Ha valaki, akkor én vagyok az ellenzéki összefogás híve, ha valaki, én vagyok az egy az egy ellen híve.”

Varga-Damm Andrea hozzátette: az, hogy ki lesz az 106 ellenzéki jelölt, akik egy az egy ellen szembe fognak szállni a Fidesszel, még a jövő zenéje. “Az viszont biztos, hogy ezt a döntést néhány pártvezető nem sajátíthatja ki” – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy egy ellenzéki előválasztáson melyik választókerületben mérettetné meg magát, azt mondta: alapvetően a veszprémi választókerületéhez hűséges. Varga-Damm Andrea a 2018-as országgyűlési választáson Veszprém megye 1. számú egyéni országgyűlési választókerületében indult képviselőjelöltként. Ugyanakkor arra is kitért, ha az ellenzéki tárgyalások úgy alakulnak, hogy ott egy másik jelöltet szeretnének indítani, akkor fog találni másik választókerületet. „Nem szabad elfelejteni, hogy én országos politikus vagyok, tehát én járom az országot, nagyon sok választókerületben úgy vagyok otthon, mint Veszprémben” – jelentette ki Varga-Damm Andrea.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.