fbpx

Több zenekar is szétosztja a raktárkoncertekre kapott támogatásuk egy részét

Július végén arról határozott a kormány, hogy augusztus 15-e után sem lehet idehaza 500 főnél nagyobb koncerteket tartani a koronavírus-járvány miatt, emellett azt is bejelentették: segélycsomagban részesül a magyar könnyűzenei élet. A korábban kihirdetett 40-50 zenekar helyett azonban százra emelték azoknak a fesztiválzenekaroknak a listáját, amelyek részesülhetnek a kormány 5,3 milliárd forintos segélycsomagjából.

A jelenleg kihirdetett, 90 együttest magába foglaló listából – amit a cikk alján teljes egészében megtalálhattok – azonban így is rengeteg nagyobb név hiányzik, amit a támogatásból részesülő zenekarok is realizáltak. A kihirdetés után több zenekar is közösségi oldalán jelentette be, szétosztják a nekik szánt támogatást.

Szerdán A Wellhello zenekar döntött úgy, hogy nem terveznek pénzt keresni a raktárkoncerttel: gázsijukat felajánlották a háttérben dolgozó kollégáiknak, akiknek nagyobb szükségük van erre a bevételre. A zenekart menedzselő Supermanagement munkatársa, Tóth Gergely, arról számolt be a Kreatívnak, hogy a raktárkoncertek ötletét alapvetően üdvözölték a zeneipar dolgozói, hisz mindenkinek nagy szüksége van a mentőövre, ám a részletekben egyelőre sok a tisztázatlan kérdés.

Ezután több zenekar is jelezte a közösségi oldalán, hogy a koncertek bevételének egy részét szétosztják több – a támogatásból kimaradt – zenekar közt.

Az Eurovíziós Dalfesztiválon 2018-ban hazánkat képviselő AWS zenekar tagjai így fogalmaztak bejegyzésükben: “Bár nagyon úgy néz ki, hogy sokáig nem fog helyreállni a rendszer, szeretnénk a támogatás egy részét felajánlani a stábtagjaink, valamint 3 tehetséges, barát zenekarnak, akik szerintünk szintén segítségre szorulnak. Így a támogatásunkból a Kiesnek, a Tiansennek és a Down For Whatevernek is adunk.”

AWS

Keves Barátaink, Az utóbbi napokban kiderült, hogy naívak voltunk … amikor azt gondoltuk, hogy ez az év már nem tartogathat semmi rossz hírt. Sajnos Örs lebetegedett, és a felépülése elég hosszú időt fog igénybe venni, ezért most egy kicsit elvonul, hogy a zenekart körülvevő pörgésből kilépve a gyógyulásra koncentrálhasson.

A metál zenei szcénából nem csak az AWS hozott hasonló döntést, a korábban Apey & the Pea néven futó, újabban LAZARVS zenekar is hasonlót lépett. Stábtagjaik mellett a Stubborn és a The Southern Oracle zenekarral is megosztják a támogatásukat.

Security Check Required

No Description

Szintén további zenekarok támogatásáról döntött a Leander Kills formáció is, akik a Mudfieldet és a PLASTICOCEAN-t fogják támogatni.

Security Check Required

No Description

A Zentai Márk vezette Mörk zenekar egy kicsit más utat választott, két szervezetet fognak támogatni a raktárkoncertek gázsijából. A kapott támogatás egy részét felajánlották Az “Alaphang nevű formálódó zenész szakszervezetnek, amely a független szabad foglalkozású zenészek érdekeit kívánja érvényesíteni. Emellett pedig a Fábián Juli Emlékalapítvány is részesül majd a pénzből, akik a hozzájuk befolyó adományokat a legjobban rászoruló zenei háttérdolgozók közt osztják szét.

Security Check Required

No Description

Lobenwein Norbert, a Volt és a Strand fesztiválok főszervezője a Miniszterelnöki Kabinetiroda kérésére összeállította a legkeresettebb fesztiválzenekarok listáját, mely eredetileg ötven előadót tartalmazott volna, de idő közben száz név lett a listán. A névsort szerda este az Indexnek ismertette Lobenwein, amely azon zenekarokat tartalmazza egylőre, akik már igent mondtak a felkérésre, de további előadókkal is tárgyalnak még. Íme a lista:

30Y, A kutya vacsorája, Ákos, Alvin és a Mókusok, Analog Balaton, Anna & The Barbies, Aurevoir, AWS, Bagossy Brothers Company, Belau, Bëlga, Besh O Drom, Blahalouisiana, Bohemian Betyars, Brains, Budapest Bár, ByeAlex és a Slepp, Carson Coma, Cloud 9+, Colorstar, Csaknekedkislány, Deep Glaze, Depresszió, Dope Calypso, Dorothy, Elefánt, Erik Sumo Band, Fatal Error, Felső Tízezer, Fish!, Follow The Flow, Fran Palermo, Hangácsi Márton, Hétköznapi Csalódások, Honeybeast, Horváth Tamás, Hősök, Intim Torna Illegál, Irie Maffia, Ivan & The Parazol, Jazzékiel, Jetlag, Jónás Vera Experiment, Junkies, Kalapács, Kiscsillag, Konyha, Lazarvs, Leander Kills, Lóci játszik, Margaret Island, Mary Popkids, Middlemist Red, Moby Dick, Mordái, Mörk, Mulató Aztékok, Müller Péter Sziámi and Friends, New Level Empire, Ocho Macho, Ohnody, Paddy & the Rats, Pál Utcai Fiúk, Pannonia Allstars Ska Orchestra, Parno Graszt, Péterfy Bori & Love Band, Platon Karataev, Pokolgép, Punnany Massif, Quimby, Random Trip, Ricsárdgír, Road, Rúzsa Magdi, Saya Noé, Skeemers, Slow Village, Soulwave, Sör és Fű, Supernem, Szabó Balázs Bandája, The Biebers, The Qualitons, Trillion, USEME, Vad Fruttik, Wellhello, Yesyes, Zagar, Zorall.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.