fbpx

Tüntetést szerveznek a brutálisan megvert miskolci nő védelmében

Tavaly decemberben láttak napvilágot azok a fotók a családon belüli erőszakot elszenvedő Orosz Bernadettről, amelyeken brutális sérüléseket láthatunk a nő arcán. A hatgyerekes nőt volt barátja, egy nyugalmazott katonai alezredes verte meg, ám a férfit kihallgatása után a rendőrök elengedték.

Miközben a rendőrség még mindig „szoros ügyészi felügyelet” mellett nyomoz a kegyetlenül összevert miskolci nő, Orosz Bernadett ügyében, a nőnek két hét múlva becsületsértés miatt kell megjelennie a bíróságon. Volt barátja – aki tavaly novemberben brutálisan megverte – ugyanis ötmillió forintos kártérítést követel tőle. Az indoklás szerint ugyanis sérültek a férfi személyiségi jogai, amikor Orosz Bernadett fotókat hozott nyilvánosságra az összevert arcáról, és segélykérő posztjában név szerint megemlítette őt.

A Nőkért Egyesület a hír hallatán közölte: a tárgyalás napján, augusztus 26-án tüntetést szerveznek a Miskolci Törvényszék elé, Orosz Bernadett védelmében. 

A tárgyalás időtartama alatt a bíróság épülete előtt állva fejezzük ki szolidaritásunkat Orosz Bernadettel és a kapcsolati erőszak minden áldozatával. Szeretnénk – újra – felhívni a figyelmet a magyarországi áldozatvédelem rendszerszintű hiányosságaira” – írták.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.