fbpx

Botrányos ülésen függesztették fel újra Göd momentumos polgármesterét

Ahogyan arról nagyjából egy hónapja már beszámoltunk, Gödön az ellenzéki pártok közötti konfliktus odáig fajult, hogy Balogh Csaba momentumos polgármestert 30 napra felfüggesztette a képviselő-testület, és fegyelmi eljárást kezdeményeztek vele szemben.

Felfüggesztették és fegyelmi eljárást indítottak a gödi polgármester ellen – Jövő TV

„A mai napon a gödi testület Fidesz-DK-LMP-Jobbik koalíciója megszavazta, hogy induljon ellenem fegyelmi eljárás, valamint indítványozták, hogy 30 napra függesszenek fel a pozíciómból” – közölte Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere pénteket a Facebook-oldalán. A momentumos polgármester szerint eddig csak a Fidesz-kormány próbálta utólag semmibe venni az őszi önkormányzati választás eredményét, „de Gödön már szövetségeseket is talált ehhez”.

A kedden tartott újabb testületi ülés még ennél is érdekesebb képsorokat hozott magával. Az ülést többször is meg kellett szakítani a lakosok bekiabálásai miatt, amikor is többen árulózni kezdtek, valamint új választást követeltek. A hallgatóságtól érkező, hosszú percekig tartó skandálás miatt Fülöp Zoltán alpolgármesternek – aki az ülést vezette – rövid időre szünetet is kellett elrendelnie, ám végül sikerült megszavaztatni a képviselő-testülettel Balogh Csaba polgármester újabb felfüggesztését.

A szavazás előtt közvetlenül is parázs volt a hangulat a teremben: a helyi lakosok soraiból az árulózás mellett új választást is követelt néhány gödi, valamint többször hangos, káromkodásokkal és indulattal teli bekiabálásokkal, dudálással igyekeztek megzavarni az ezek miatt kétszer is félbeszakított ülést.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.