fbpx

Néhány tucatnyian tüntettek az 500 fő feletti rendezvények megtartásáért

Múlt csütörtökön Gulyás Gergely, miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette a Kormányinfón, hogy augusztus 15-e után sem fogják engedélyezni az 500 fő feletti zenei rendezvények megtartását, a koronavírus-járványra való tekintettel.
A Kormányinfóról készült cikkünket itt találod:

Elmaradnak az augusztus 20-i ünnepségek, tűzijáték sem lesz – Jövő TV

A kormány úgy döntött, a járványhelyzetre való tekintettel nem tartja meg az augusztus 20-i rendezvényeket, így a Szent István napi tűzijáték és a légiparáré is elmarad – ezt Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be a csütörtök délelőtti kormányinfón. Gulyás a kormány döntését azzal indokolta, hogy “a fertőzés veszélyét leginkább a tömeges, nagyrendezvények hordozzák magukban”.

A hír hatására több tucat koncertet és fesztivált is töröltek az idei nyáron, ami sokakban felháborodást keltett. Az elégedetlenséghez még hozzájárult, hogy a kormány döntése értelmében a focimeccseken nem korlátozzák a nézőszámot. Gulyás Gergely ezt azzal indokolta, hogy a koncerteken jelen van az alkoholfogyasztás, ami kockázati tényező a vírus terjedésében.


A Csak Egy Senki zenekar a Facebookon egy tüntetést tervezett péntekre, ahol ellenezték a kormány rendeletét, és megkérdőjelezték a koronavírus létezését. A Kossuth téren csupán néhány tucat zenekedvelő gyűlt össze demonstrálni a kormányzat döntése ellen.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Az Instagramra regisztráló David Attenborough máris rekordot állított be

A 94 éves világhírű brit természettudós népszerűsége páratlan. De vajon az üzenetét is venni fogja a világ?