fbpx

Mutatjuk, mennyiben kerül egy balatoni nyaralás

Idén is nagy népszerűségnek örvend a Balaton, ami az idei évben különösen nagy hangsúlyt kap a koronavírus-járvány miatt, mivel az átlagnál többen töltik szabadságukat az ország határain belül.

A járvány miatt a legtöbb kisvállalkozás nehéz anyagi helyzetbe került, ezért várható volt a tavalyi évhez képest áremelkedés a legtöbb belföldi szálláshely esetében. Most megmutatjuk, mennyiben is került egy éjszaka a Balatonnál, illetve azon belül is hol tudunk a legolcsóbban nyaralni.

Nekünk a Balaton a Riviéra

A 2019-es évhez képest országosan 6%-al nőtt a foglalások száma a szállás.hu és az apartman.hu tájékoztatása szerint. Ez a növekedés a magyar tengernél már a 12 százalékot is eléri. A legtöbben Siófokot, Balatonfüredet és Hévízet választották.

Az átlagosan három napot töltenek itt a nyaralók, viszont inkább a gazdaságosabb nyaralást választják, ami leginkább abból látszódik, hogy múlt évhez képest 5%-al csökkent a hotel foglalások száma és ezzel párhuzamosan nőttek az olcsóbb vendégházak, panziók és apartmanok iránti keresletek.

A legdrágábban Balatonszéplakon lehet megszállni, itt az egy főre jutó átlagos ár 10 281 Ft egy éjszakára. Ezt követi Tihany (8806 Ft/fő/éj), Siófok (8314 Ft/fő/éj), Badacsony (8159 Ft/fő/éj) és Balatonfüred (8123 Ft/fő/éj).

De ennél sokkal olcsóbban is lehet szálláshoz jutni a kevésbé népszerű településeken. Balatonrendesen már csak 4199 Ft az átlagár egy főre, Balatonkeresztúron pedig 4906 Ft éjszakánként.

Nem a Balaton a legdrágább

Bár sokan azt hihetnék a legnagyobb tavunknál a legmagasabb az átlagár, a fővároshoz közeli Velencei-tónál 12%-al emelkedtek a díjak 2019-hez képest, így egy éjszaka itt 10 292 Ft/fő/éj átlagáron foglalható.

A Tisza-tónál lényegesen olcsóbban lehet szállást foglalni, mint a Balatonon vagy a Velencei-tónál

Bár jelentősen, 15%-al nőttek az árak egy év alatt a Tisza-tó partján is, itt azonban az átlagár így is 5848Ft/fő/éj. Talán a kedvezőbb árnak is köszönhető, hogy a drágulás ellenére 6 százalékkal több foglalás érkezett, mint tavaly.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.