fbpx

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

Néhány hete már beszámoltunk a pilismaróti kavicsbánya építése miatt kialakult botrányról, amelynek hatására a település polgármestere, Pergel István – aki a választásokon fideszes támogatottsággal, de függetlenként indult – augusztus 15-i határidővel lemondott Pilismarót vezetéséről.

Csütörtökön pedig újabb fejlemények érkeztek a Dunakanyarban található település ügyében. Egy zárt Facebook-csoportban napvilágot látott bejegyzés ugyanis arról tanúskodik, hogy lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete – a bejegyzést egy helyi képviselő tette közzé. A településen vasárnapra szerveztek demonstrációt a kavicsbánya-építés ellen, amit a Duna parton fognak megtartani, 15 órától.

A csütörtöki nap folyamán próbáltuk elérni a település jegyzőjét, Balázs Mártát is, de többszöri megkeresés után sem válaszolt kérdéseinkre és ránk tette a telefont. Amint újabb információkhoz jutunk, cikkünket frissítjük.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Az Instagramra regisztráló David Attenborough máris rekordot állított be

A 94 éves világhírű brit természettudós népszerűsége páratlan. De vajon az üzenetét is venni fogja a világ?