fbpx

Kormányinfó: újabb támogatást kap a könnyűzenei ipar

A csütörtöki Kormányinfón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő bejelentette: a hazai koncert- és fesztiválélet résztvevői újabb támogatásokban fognak részesülni, a múlt héten bejelentett garázskoncertekre szánt 5,3 milliárd forinton túl 2,2 milliárd forintos támogatást kapnak a zenei klubok, koncerthelyszínek és fesztiválok.

A kormányszóvivő elmondása szerint ebből kisebb vidéki klubok és koncerthelyszínek, nagyobb klubok és határon túli koncerthelyszínek is részesülhetnek majd a későbbiekben. A klubok támogatásának elosztásáról a Petőfi Irodalmi Múzeum, míg a fesztiválok közötti elosztásról a Magyar Turisztikai Ügynökség fog határozni.

Nyolc kisebb vidéki klub és koncerthelyszín egyenként maximum 9 millió forintos támogatást kaphat, 10-10 kisebb könnyűzenei koncert megtartására. Húsz nagyobb klubnak pedig egyenként 30 millió forintos támogatást adnak, amiből szintén 10-10 könnyűzenei eseményt valósíthatnak meg. Emellett 11 határon túli klub is segítségben részesül, ezeknek egyenként 9 millió forintos támogatást nyújtanak. A fesztiválokra szánt összeg 200 millió forint lesz cégenként.

A Kormányinfón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt az újságírói kérdésekre, ezek egyike a SZFE kuratóriumával volt kapcsolatos. A téma kiemelt figyelmet kap az elmúlt hetekben, ugyanis a kuratóriumi kinevezések után többen is felmondtak az egyetemen, továbbá az SZFE hallgatói önkormányzata is kinyilvánította: nem fogadják el a kinevezéseket.

Gulyás Gergely a Kormányinfón elmondta: senki nem ígérte a Színház- és Filmművészeti Egyetemnek, hogy ők is jelölhetnek tagokat a kuratóriumba, a törvény szerint a minisztériumot illeti a kuratórium felállítása. Hozzátette: a jelenlegi kuratórium biztosítja a szakmai működést, nem politikai kinevezések történtek. 

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek