fbpx

Fekete-Győr András: Ha “Orbánnal nincs alku”, akkor Orbán aljadék eszközeivel se legyen alku!

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke Facebook-bejegyzésben reagált a szerdai nap folyamán, a DK által nyilvánosságra hozott hangfelvételre, melyen a Demokratikus Koalíció szerint Balogh Csaba, Göd momentumos polgármestere egy esetleges gödi Fidesz-Momentum koalícióról beszél. A hangfelvételt azóta teljes egészében, vágás nélkül is nyilvánosságra hozta a Momentum.

A karantén alatt a Fidesz elcsatolta Göd területének 20%-át és kisajátította a gödiek bevételének egyharmadát” – kezdi írását Fekete-Győr András. Véleménye szerint Balogh Csaba polgármester egyik kezével a Fidesszel, a másik kezével a vírussal, a lábaival pedig a helyi DK-s képviselők által vezetett pozícióéhes koalícióval kellett és kell a mai napig harcolnia.

Fekete-Győr András kijelentette: szürreális számára azt látni, hogy a DK országos vezetése asszisztál ahhoz, hogy egy összellenzéki vezetésű város teljesítményelvű polgármesterét a helyi DK-sok a Fidesszel kéz a kézben függesszenek fel tisztségéből azért, mert nem kapták meg az áhított önkormányzati pozícióikat.

Azt hirdette magáról ez a párt, hogy ORBÁNNAL NINCS ALKU, és minden áron össze kell fogni Orbán ellen. Szerintünk ennél sokkal több kell!” – jelentette ki a párt elnöke. Fekete-Győr András szerint a DK-nak a központi oldalra feltöltött manipulált hangfelvételeknél egyenesebben és tisztességesebben kellene eljárnia.

“Ha “Orbánnal nincs alku”, akkor Orbán aljadék eszközeivel se legyen alku! A manipuláció és a pitiáner pozíciópolitizálás meghaladandó eszközök a jövő Magyarországán.”

A Momentum elnökének álláspontja szerint nem kell, hogy megromoljon az ellenzéki pártok közti kapcsolat, ugyanis rengeteg jóérzésű, összefogáspárti DK-s szimpatizáns van, akik nem szeretnének kibékíthetetlen ellentéteket az ellenzék két erős pártja között a 2022-es választások előtt. “Viselkedjünk úgy, politizáljunk úgy, hogy a választóink szemébe és a tükörbe egyaránt bele tudjunk nézni” – zárta mondandóját Fekete-Győr András.

Az eredeti bejegyezés megtekinthető Fekete-Győr András Facebook-oldalán:

FRISSÍTÉS: RÓNAI SÁNDOR, DK-S EP-KÉPVISELŐ VÁLASZOLT FEKETE-GYŐR ANDRÁS LEVELÉRE

Nem értelek. Azt mondod, az lenne az érdekünk, hogy összefogva, közösen harcoljunk a Fidesz ellen, közben pedig Te és a pártod azt igyekszik elhitetni, hogy itt bizony valami országos, nagy törés van az ellenzéki pártok között. Holott tudjuk, hogy ez nem igaz. Csak Gödön van vitánk, és ott sem a Momentum és a DK között, hanem a momentumos polgármester és a helyi teljes ellenzék (DK-LMP-Jobbik) között” – írja Rónai Sándor Facebook-bejegyzésében.

Rónai Sándor kiemelte: ez az ügy nem a DK-ról vagy a Momentumról szól, hanem egy elszabadult hajóágyú polgármesterről egy húszezres magyar településen. A Demokratikus Koalíció EP-képviselője határozottan utasította vissza azt is, hogy a DK csinálna a gödi konfliktusból országos ügyet. “Ne akarjatok ebből országos Momentum-DK “háborút” csiholni, mert mi nem fogunk veletek harcolni. Ti tettétek ezt országos üggyé. Kérlek, dolgozzatok Ti is inkább a megoldáson, ahogy én teszem” – olvasható a bejegyzésben.

Az eredeti bejegyzés megtekinthető Rónai Sándor Facebook-oldalán:

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Szolnokon már kudarcot vallott a kormányzati színházcsinálás

Bocsánatkérést is várnak Balázs Pétertől az SzFE diákjaira tett megjegyzései miatt.