fbpx

Egy hangfelvétel szerint a gödi polgármester Fidesz-Momentum koalíciót készíthetett elő

Újabb fordulat állt be a gödi önkormányzat életében, nagyjából két héttel azután, hogy felfüggesztették és fegyelmi eljárás indult Balogh Csaba, momentumos polgármester ellen.

A DK, kedd esti közleményében egy hangfelvételre hivatkozva ugyanis azt állítja, hogy Balogh Csaba Momentum-Fidesz koalíció megalakítására tett javaslatot, amikor arról beszélt, hogy a mostani DK-s és LMP-s alpolgármestereit le akarja váltani és a posztra fideszes, momentumos, illetve független képviselőt ajánl.

A közleményben azt is kiemelik, hogy Göd momentumos polgármestere arról beszél, hogy pártja országos vezetésével egyeztetve kívánja leváltani a szövetséges pártok (LMP és DK) alpolgármestereit. A hangfelvételen Balogh azt is elmondja, hogy a jövőben nem kíván együtt dolgozni az addigi alpolgármestereivel, hanem helyettük egy fideszes (Pintér György), egy momentumos (Andrejka Zombor) és egy független (Hlavács Judit) képviselő alpolgármesteri kinevezését támogatja. Bennük ugyanis “bízik annyira, hogy rájuk tudná bízni” az alpolgármesteri feladatokat.

Balogh Csaba a HVG-nek reagált is a kiszivárgott hangfelvételre. Elmondása szerint a felvétel tartalma el lett ferdítve, és a szövegből kivágták azokat a részeket, ahol arról beszélt, hogy a reméli nem a fideszes jelöltet fogják támogatni a képviselők.

Frissítés: Reagált a Momentum

“A DK által közzétett hanganyag tartalmával ellentétben Balogh Csaba nem akarta fideszesre cserélni a jelenlegi alpolgármestereket – ezt ezúton az eredeti, a kivágott mondatrészt tartalmazó hangfelvétel közzétételével bizonyítjuk” – írja szerdai közleményében a Momentum.

Hozzátették: bár a párt elnöksége elkötelezett a közös önkormányzati városvezetés mellett, nem mehetnek el szó nélkül amellett, hogy bármelyik koalíciós partnerünk a Fidesz módszereivel támadjon. Arról is beszámolnak, hogy sem a pártnak, sem pedig Balogh Csabának nincs rejtegetnivalója, ezért közzéteszik az április 6-i beszélgetésről készült felvétel eredeti verzióját. A hangfelvételen ugyan valóban elhangzik a fideszes Pintér György neve, Balogh hozzáteszi: reméli, hogy nem őt választják.

A Momentum közleménye szerint manipulált hangfelvételekkel a fideszes közmédia dolgozik, nem az ellenzék, ezért remélik, a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. “A vágott hangfelvétel nyilvánosághoz való eljuttatása miatt megtesszük a megfelelő jogi lépéseket” – írják. A Momentum elnöksége felszólítja koalíciós partnereit, hogy:

  1. Szakítsák meg az együttműködést a Fidesszel Gödön, ne árulják el a választók akaratát!
  2. Szólítsák fel képviselőiket az ellenzéki pártokkal közös városvezetéshez való visszatérésre, a helyi lakosok szolgálatára!
  3. Határolódjanak el a hírhamisítástól és a manipulatív eszközöktől, ne éljenek vissza a választók bizalmával!

Múlt hónapban Gödön jártunk, ahol a polgármester és az alpolgármestererek is nyilatkoztak nekünk a feloldhatatlannak tűnő konfliktusról a városvezetésben:

Mindenki együttműködne, mégis lemondatnák egymást az ellenzéki városvezetők Gödön – Jövő TV

Az elmúlt hetekben nem csak a Samsung-gyár által befizetett iparűzési adóbevétel kormányzati elvonása miatt került az országos médiába Göd, hanem azért is, mert a településen egymásnak estek az ellenzéki városvezetés tagjai. Az érintett feleteket kérdeztük az okokról és a hogyan továbbról is.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Öncélú katasztrófaturizmus vagy egy vallási témájú művészfilm a Mindig az ördöggel?

Az biztos, hogy mély nyomot hagy a Netflix új filmje, már csak az a kérdés, hogy jó vagy rossz értelemben.

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,407lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Jön a nagy SzFE vita, regisztrálj most!

Egy asztalnál Molnár Áron NoÁr és Bódi Ábel.