fbpx

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A hétvégén civilek tiltakoztak a Velencei-tó partjánál fekvő településen, Agárdon, ugyanis a tiltakozók szerint a helyi városvezetés célja, hogy elvegyék a tóparti területeket az emberektől, hogy ott szállodákat építhessenek. A tüntetés szervezői petíciót is indítottak az ügyben az aHang oldalán.

A szombat délelőtti demonstráción mintegy néhány százan vettek részt, köztük Schmuck Erzsébet és Kendernay János, az LMP társelnökei, valamint Kanász Nagy Máté, a párt országos elnökségének titkára, és Angyal Károly pártigazgató is. A demonstráció oka alapvetően az, hogy a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, így az eddigi zöld és szabadon használható területek helyére épületeket emelhetnének, a szabadstrandokat pedig elzárhatnák az emberek elől.

A Velencei-tó Portál szerint noha július 23-án tartottak is lakossági fórumot a témában, ezen bebizonyosodott, hogy a városvezetést nem foglalkoztatják a résztvevő civilek aggályai.

Jövő TV
Neked szól. Rólad szól.

Legfrissebb videók

Szanyi Tibor: Hatalmasakat sikongatva örülnék, ha ellenzéki győzelem lenne 2022-ben

A Jövő TV Reflektorban című műsorának vendégeként Szanyi Tibor, az ISZOMM alapítója, alelnöke és miniszterelnök-jelöltje öt egyperces és öt villámkérdésre válaszolt.

Élőben jelentkezünk az SzFE sajtótájékoztatójáról

Élőben jelentkezünk az SzFE Vas utcai épülete elől, ahol a hallgatók az oktatókkal és a vezetőséggel tart közös sajtótájékoztatót.

Legújabb podcastünk

audio

Tabumentes Podcast – A hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság határa

A Tabumentes Podcast első adásában olyan fontos kerültek kitárgyalásra, mint a hazai közbeszéd állapota, a vélemény- és szólásszabadság vélt, vagy éppen valós határai és a média befolyásoló ereje. Hallgassátok meg!

Hírlevél

Iratkozz fel heti hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,403lájkolóTetszik
731követőkövető
40követőkövető
1,900feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek