fbpx

Új főszerkesztő-helyettese van az Indexnek

Tevan Imre az Index korábbi főszerkesztő-helyettese, az Origo volt felelős szerkesztője lesz az Index egyik új főszerkesztő-helyettese a szerkesztőség nagy részének távozása után – derül ki Tevan Facebook-bejegyzéséből. Az újságíró 2011-ben távozott az Indextől, 2014-ben pedig az Origo gazdasági rovatába került, ahonnan néhány hét után feljebb léptették felelős szerkesztővé. Tevan az Origo-hoz azután került, hogy politikai nyomásra felmondtak Sáling Gergő akkori főszerkesztőnek.

Bejegyzését azzal a felütéssel kezdi, hogy nyilván sokan azt gondolják most róla, hogy “mocskos áruló”. Szerinte egyszerű azt gondolni, hogy az Index szerkesztőségével valamilyen előre kitalált mesterterv végzett, de miután sokakkal beszélt erről, biztos benne, hogy nem ez történt. Tevan szerint az volt a fő probléma, hogy a két fél (a szerkesztőség és Bodolai László) egymás lépéseire olyan válaszlépéseket adott, ami végül az egyikőjük által sem kívánt eredményre vezetett, hiszen mindketten meg akarták őrizni a független Indexet.

“Mindez persze azt is jelenti, hogy súlyosan hibáztak. Mégpedig elsősorban az elnök mérte föl rosszul tettei következményeit.”

– olvasható a Facebook-bejegyzésben.

Hozzátette: nagyon sokat gondolkodott azon, hogy elvállalja-e újra azt a főszerkesztő-helyettesi pozíciót, amiből csaknem egy évtizede kirúgták. Döntő kérdésnek végül az bizonyult, hogy lehet-e normális, független újságot csinálni továbbra is az Indexből. Tevan Imre megítélése szerint lehet, még ha csak azért és addig is, mert és ameddig engedik. És ez biztosan nem örökre szól.

“Azt találtam ki, hogy akkor mondok igent a felkérésre, ha kapok valamiféle garanciát. Mégpedig azt kértem, hogy a szerződésem titoktartási klauzulájába írjuk bele, hogy arra az esetre nem vonatkozik, ha a tartalomba kívülről politikailag beleavatkoznak. Ebben az esetben tehát felállhatok, és elmondhatom a nyilvánosságnak, hogy ezt azért teszem, mert szerintem politikai beavatkozás történt. Ez lesz az én saját, kis, egyszemélyes barométerem, amit remélem, soha sem kell elővennem. Ezt az ötletet nemcsak első szóra elfogadták, de kifejezetten támogatták, így igent mondtam” – olvasható Tevan Imre bejegyzésében.

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.