fbpx

Szabó Tímea: Megvédtük az óbudai Hajógyári-szigetet Orbán Viktor milliárdos befektetőitől

Július elején több százan tiltakoztak a Hajógyári-sziget átalakítása ellen, a kormány ugyanis a sziget északi részén egy védműrendszert szeretett volna kiépíteni, hogy így védjék meg a területet az áradásoktól. A csütörtöki Kormányinfón azonban Gulyás Gergely bejelentette: semmilyen beruházást nem fognak támogatni a szigeten, a Fővárosi és helyi önkormányzatok, valamint a környezetvédők döntését tudomásul veszik.

“Ha kell, akkor odakötözöm magamat a fákhoz, hogy megakadályozzam a kivágásukat” – Jövő TV

Több százan csatlakoztak az Óbudai Kutyás Egyesület felhívására és tiltakoztak élőlánccal szerda kora este a Hajógyári-sziget átalakítása ellen. A kormányzat ugyanis a sziget északi részén egy védműrendszer szeretne kiépíteni, hogy így védjék meg a területet az áradásoktól. Az óbudai városvezetés, a helyi civilek és a beruházást szintén ellenző ellenzéki pártok szerint azonban semmi szükség gát létesítésére, valamint az építkezés miatti tömeges fakivágásokra.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke ezután Facebook-bejegyzésben reagált a Miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentésére. “Győzelem! Megvédtük az óbudai Hajógyári-szigetet Orbán Viktor milliárdos befektetőitől” – kezdte bejegyzését a politikus.

“Meghátrált a kormány a Párbeszéd és a budapestiek nyomására: nem valósulnak meg a Hajógyári-szigetre tervezett beruházások. A Római-part megvédése után újabb helyszínen akadályoztuk meg a környezetpusztítást és a zöldfelületek lebetonozását, amely csakis Orbán Viktor luxusterepjárós haverjainak kedvezett volna. Tiltakozásunk eredményeként a Hajógyári-sziget továbbra is marad a családok, futók, biciklizők, kutyások és minden zöldre vágyó ember pihenőhelye” – olvasható a képviselőnő bejegyzésében.

A Párbeszéd társelnöke szerint a Hajógyári-sziget ügye nem csupán 1000 fa kivágásáról és a sziget bebetonozásáról szól, hanem arról is, hogy “nem engedjük tovább az Orbán-kormány eszement pusztítását csak azért, hogy a milliárdos haverok tovább gazdagodjanak.” Hozzátette: az elmúlt évek eredményei megmutatták, hogy ha összefogunk, igenis megállíthatjuk Orbánék ámokfutását. Soha nem szabad feladni a reményt és a küzdelmet. “Óbuda-Békásmegyer országgyűlési képviselőjeként külön elképesztő boldogság nekem ez az eredmény!”

Az eredeti bejegyzés megtekinthető Szabó Tímea Facebook-oldalán:

Lányi Örs
Újságíró, szerkesztő

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.