fbpx

A Momentum kiplakátolta a kispesti városházát a vagyonkezelő igazgatójának villájával

A Momentum kispesti önkormányzati képviselője, Paróczai Anikó az ellenzéki párt több aktivistájával a kispesti vagyonkezelő igazgatójának, Kránitz Krisztiánnak a spanyol nyaralójáról készült képekkel dekorálta ki a kispesti városházát, „azért hogy végre érdemben tárgyaljanak Kránitz Krisztián menesztéséről és az elmaradt cégátvilágításokról” – közölte még szerdán a Momentum. A párt arról is tájékoztatott, hogy Paróczai Anikó a következő testületi ülésre már előterjesztette: tárgyalják meg a cégátvilágítások lehetséges módjait.

„Annak ellenére, hogy számos alkalommal fogalmaztunk meg javaslatokat a kispesti szocialista vezetés számára a kerület átláthatósága érdekében, sajnos még mindig úgy tűnik, mintha egy helyben toporognánk a cégátvilágítások tekintetében” – írta már csütörtökön a Momentum önkormányzati képviselője a közösségi oldalára. Paróczai Anikó azt is követeli a kispesti szocialista városvezetéstől, hogy azonnali hatállyal távolítsák el Kránitz Krisztiánt a VAMÜSZ éléről.

Korábban a momentumos önkormányzati képviselő volt az, aki bemutatta Kránitz Krisztián spanyolországi medencés villáját, ami azonban nincs benne a kispesti vagyonkezelő igazgatójának a vagyonnyilatkozatában. Kránitz Krisztián ezután becsületsértés és különleges adattal való visszaélés miatt feljelentette Paróczai Anikót, akit a XVIII. kerületi rendőrségen rabosítottak is. A momentumos képviselő panaszt tett a XVIII. és XIX. Kerületi Ügyészségnél, de végül elutasító határozatot kapott.

A Momentum szerdai közleménye idézte Paróczai Anikót, aki úgy fogalmazott: „mindenkinek az az érdeke, hogy tisztázzák az októberben felmerült eseteket, hiszen ha azok rágalmazások, akkor meg kell tenni a szükséges jogi lépéseket, ha pedig nem, akkor felelősségrevonásra van szükség. Az előterjesztésről való szavazáskor legalább tisztán fog látszani, ki elkötelezett a kerületi átláthatóság mellett és ki nem.”

A városházi akciójukkal kapcsolatban a momentumos képviselő a Facebook-oldalán hozzátette, Kránitz Krisztián spanyolországi medencés villájának fényképeivel az is a céljuk volt, „hogy mindenki számára egyértelművé váljon, az, aki a saját vagyonával nem képes elszámolni, arra sem alkalmas, hogy a kerületi vagyon felett diszponáljon.„

Az eredeti bejegyzés Paróczai Anikó Facebook-oldalán olvasható:

Kispest Önkormányzata: A Momentum képviselője ismét nem mond igazat

„Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Paróczai Anikó önkormányzati képviselő ismét hazudik” – olvasható Kispest Város Facebook-oldalán. Kispest Önkormányzata közleményben reagált a momentumos vádakra:

„Az önkormányzat többséget biztosító pártok képviselői – Paróczai Anikó és Soproni Tamás jelenlétében – több mint egy hónappal ezelőtt állapodtak meg arról a forgatókönyvről, melynek eredményeként januártól új struktúrában működhetnek a kerületi cégek, az önállóan gazdálkodó intézmények. Akkor arról is megállapodás született, hogy milyen formában és mikor történhet meg a cégek újbóli átvilágítása is. Ez a munka a Momentum által elfogadott menetrend szerint halad jelenleg is. Mint ahogy Kránitz Krisztián és Lackner Csaba vagyonnyilatkozati vizsgálata is több mint egy hónapja lezajlott, annak eredménye azóta is nyilvános, tehát Paróczai Anikó ebben az esetben sem mond igazat. Sajnáljuk, hogy a képviselő asszony Bizottsági elnökként, bizottsági alelnökként, egyéni képviselőként és tanácsnokként nem az érdemi feladatokkal, hanem a média szerepléssel foglalkozik.”

Nótin Tamás
Újságíró, a Jövő TV főszerkesztője.

Legfrissebb videók

Tiltakoztak a Velencei-tó beépítése ellen és népszavazást kezdeményeznek az ügyben

A szombati demonstráción néhány százan vettek részt, amit amiatt szerveztek, mert a fideszes vezetésű önkormányzat módosítani kívánja a helyi építési szabályzatot, ami mind a zöldterületeket, mind pedig a szabadstrandokat veszélyeztetné.

Bohemian Betyars: A zenészeket tiltják le először, és ők az utolsók, akiket visszaengednek

A kormány csütörtöki döntése szerint augusztus 15-e után sem lehet az 500 fősnél nagyobb zenés, táncos rendezvényeket tartani. A magyar zeneipar helyzetéről és jövőjéről a Bohemian Betyars zenekar énekesével, Palágyi Mátéval beszélgettünk.

Legújabb podcastünk

audio

Komment #4 – Megakadályozhatóak-e a választási csalások?

A Jövő TV Komment című podcastjának negyedik adásában Banuta Zsófiával, az Unhack Democracy elnevezésű szervezet egyik alapítójával beszélgettünk arról, miként lehetne tisztábbá tenni a hazai választásokat, valamint, hogyan lehetne növelni a fiatalok politikai szerepvállalási hajlandóságát.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert ez a legjobb, amit most megtehetsz!

Kövess minket!

13,269lájkolóTetszik
731követőkövető
39követőkövető
1,786feliratkozóFeliratkozás

Jövő Rádió

Legfrissebb cikkek

Lemondott Pilismarót teljes képviselő-testülete

A képviselő-testület azután távozott, hogy a helyi civilek aláírásgyűjtésbe kezdtek, és népszavazást kezdeményeztek azért, hogy ne épülhessen a városban kavicsbánya.